Sarjakierros Talissa 23.2.

Naisten sarjat

GB on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kauden päättävässä loppupelissä. Tuskin mikään vedonlyöntitoimisto antaisi 0.001 suurempaa kerrointa GB:n putoamiselle kakkossijalle. Play-Offien 1. ottelussa pelaavat erittäin suurella varmuudella Mercur ja HKV, sillä Blooperin takamatka on pitkä mutta umpeen kurottavissa palasten loksahtaessa juuri heille sopivasti.
Jos pelit menevät kuten pelatulla kierroksella, niin Blooperin tehtävä on mahdoton.
Strikesille ja Boltsille jäi paljon panosta sarjan loppupään kahinoihin. Keskinäinen ottelu on silloin mahdollisesti ratkaiseva.

Ykkösdivarissa voitosta kisaavat City B ja Patteri N tasaisesti. Pelatulla kierroksella City B oli parempi keskinäisessä ottelussa. Tuo voi olla sarjavoiton ratkaiseva ottelu myös viimeisellä kierroksella?

Miesten mestaruussarja

Ailec ja Patteri I ovat Play-Offissa mutta järjestys ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Nyt Patteri otti Ailecin eroa kahdella pinnalla kiinni ja tuo 2 pistettä on eroa kokonaispinnoissakin. Tornados ja Munsons kisaavat kolmannesta paikasta. Tällä kierroksella kumpikin kahmaisi 10 pinnaa pussiin, joten ero pysyi 2 pisteessä Tornadoksen eduksi. GB nousi pois pudotuspaikalta pelattuaan 10 pinnan kierroksen. Viivalla käy vielä kuhina, kun GB, Patteri II ja Boltsi-72 ratkaisevat toisen I divariin lähtevän. Kehrän pelipaikka ensi kaudella on I divisioona ja luopuminen taistelusta sarjapaikan säilyttämiseksi näkyi myös yhden pelaajan vajauksella pelaamisena.

Miesten I divisioona

Divarista on nousemassa kaksi Jyrän joukkuetta ylös. Jyrän kakkosella olisi teoriassa mahdollisuus jäädä lohkossaan kakkoseksi, mutta se vaatisi täydellistä nollan pisteen kierrosta ja HIFK:lta lähes unelmakierrosta. 17 pinnaa on liikaa kiinni kurottavaksi.
Jyrän ykkönen osoitti että täydellisen kierroksen voi pelata toisin päin. 21 pinnan lisäys pinnapussiin tietää jo tavoittamatonta 25 pinnan etumatkaa. Turnausjohtaja Ove Löfgren muisteli, että olisi 1. kerta kun joku tekee täydet 21 pinnaa.

Pudotusviivoilla ei ole suurta draamaa enää odotettavissa. City B ja Tela putoavat A-lohkossa ja Jyrä III sekä RK B-lohkossa. Kisaa ei taida syntyä enää edes sarjan kakkospaikasta ja siitä saatavasta rahapalkinnosta.

sarjatilanne

parhaat
naiset, mestaruussarja 5 sarjaa
1. Reija Lundén GB 1101
2. Leena Jokiniemi Mercur 1080
3. Heidi Lind Blooper 1033

naiset, I div 4 sarjaa
1. Marja-Liisa Puranen Sepottaret 741
2. Helena Kukkonen Sepottaret 727
3. Tiina Tukia City B 719

miehet, mestaruussarja 7 sarjaa
1. Peter Strömberg Tornados 1725
2. Kai Virtanen GB 1592
3. Harri Määttä Ailec 1577

miehet, I divisioona 7 sarjaa
1. Raimo Mustajärvi Jyrä 1584
2. Niko Kanerva Jyrä 1567
3. Tom Roth HVV 1559