Liiga-60 pelattu

Kuossari ja Lammila parasta A-ryhmää

Liiga-60 kausi päättyi finaalien merkeissä.
Tuloslistat löytyvät TÄSTÄ
Jouko Kuossarin ja Kirsti Lammilan lisäksi voittajia olivat Taina Holvila (naiset B) ja Jarmo Toivonen (miehet B)

Seniorisarja Patterille

Patteri voittoon ja HK-Kehrä hopealle

Finaalin 2. osassa pelattiin tiukasti. HK-Kehrä ja Tornados pelasivat tasan 5-5 ja keilapinnat ratkaisivat voiton HK-Kehrälle 1789-1784.
Patterin voitto Boltsista oli selkeä 11-0.
Mitalipeleissä Patterin tasainen 665-tahti jatkui ja HK-Kehrä jäi jalkoihin 11-1.
Patterin joukkueessa pelasivat Kanne Kaukonen, Markku Petäjämaa ja Jari Honkanen. Varalla Ari Hilokoski.
Pronssiottelussa saatiin samat lukemat, kun Boltsi-72 kukisti Tornadoksen.

Tornados 1708 (601-571-536)

Finaalivaiheen 1. osassa Patteri voitti Ailecin 9-1 ja HK-Kehrä kukisti CityB I:n 6-2
Patteri 1745 (538629578)
Ailec 1672 (527-602-541)

HK-Kehrä 1768 (598-593-577)
City B I 1689 (529-598-562)

HVK kisan finaali

Karolle voitto, Leeville 300

Helsingin Veteraanikeilaajien kisa saatiin päätökseen hyvässä ja tasokkaassa finaalissa. Voiton nappasi Patterin Karo Hilokoski pienellä mutta riittävällä erolla GB:n Leevi Saikkalaan. Nuoremman keilaajakunnan ryntäystä kärkipaikoille täydensi BC Storyn Kaaron Salomaa.
Saikkalan Leevi viskoi kisan kuluessa 300-sarjan.

Kilpailunjohtaja Tapani Kiviranta oli erittäin tyytyväinen kisaan ja hienoon finaaliin.

tulokset

Tali Liiga-60 finaaleista

Liiga-60 finaalimuoto:

finalistit: MIEHETNAISET

Kaikissa osioissa amerikkalainen pelitapa, neljä (4) pelaajaa rataparilla. Round robinissa kaksi (2) pelaajaa rataparilla. Rataparin vaihto joka sarjan jälkeen.
Mukaan pääsy edellyttää 32 pelattua sarjaa. Normaalit ikähyvitykset mukana. 4 lämmittelyheittoa.

Ensimmäinen kilpailupäivä maanantai 24.4.2023
Klo 10.00 Miesten A-finaali
Sijoilla 1-72 olevat miehet pelaavat 4 sarjan karsinnan.
16 parasta jatkaa round robiniin tiistaina klo 10.00

Klo 11.45 Naisten finaali
Kaikki naiset pelaavat 4 sarjan karsinnan kahdessa lohkossa.
A-lohko 20 parasta ja kaikki loput B-lohkoon. A-lohkosta 8 parasta jatkaa tiistaina klo 10.00 A-finaalin round robiniin ja B-lohkosta 6 pelaajaa jatkaa tiistaina klo 10.00 B-finaalin round robiniin.

Klo 13.30 Miesten B-finaali
Sijoille 73-n. 150 sijoittuneet pelaavat 4 sarjaa ja 6 parasta jatkavat tiistaina klo 10.00 round robiniin

Toinen kilpailupäivä tiistaina 25.4.2023

Klo 10.00 ROUND ROBIN, jokainen jokaista vastaan, pelitapa AM, 4 lämmittelyheittoa

Naiset B-finaali, 6 pelaajaa, pudotuspelit 3. kohtaa 2. ja voittaja 1. vastaan
Miehet B-finaali, 6 pelaajaa, pudotuspelit 3. kohtaa 2. ja voittaja 1. vastaan
Naiset A-finaali, 8 pelaajaa, pudotuspelit 3. kohtaa 2. ja voittaja 1. vastaan
Miehet A-finaali, 16 pelaajaa, kaksi lohkoa, 8 pelaajaa lohkossa, lohkojen 1. kohtaavat toisen lohkon 2. ja voittajat menevät lopulliseen finaaliin. Pudotuspeleissä pelataan 1 sarja.

Klo 14.00 Palkintojen jako. B-finaaleissa palkitaan 6 parasta ja A-finaaleissa 8 parasta

Lammila ja Kuossari mestareiksi

HBL veteraanimestaruus

Kirsti Lammilan kengästä hajosi kantapää juuri ennen finaalien alkua. Rikkinäinen kenkä taisi haitata vastustajia enemmän kuin Kirstiä. Voitto Hannele Uotilasta luvuin 204 (13) – 191 (14) ja heti perään alkukilpaiun ykkösestä Helena Kukkosesta lukemin 211 (13)-184 (15).

Miesten kisassa Jouko Kuossari otti taktiikaksi hitaasti kiiruhtamisen ja nousi finaalipaikalle vasta alkusarjojen loppupuolella. Loppupeleissä kukistui ensin Rauli Raita 224(13)-211 (15) ja lopussa seurakaveri Teemu Raatikainen sai kokea Joken pallojen vaihtelun tehokkuuden luvuin 246(13)-182(3)

Finaalien tulokset
tulokset: miehet – naiset
tulokset: miehet parikisa – naiset parikisa
tulokset: joukkuekisa

Baker valtikka Radiolle

Viimeinen sarja ratkaisi

Baker-liigassa saatiin Talin illassa pelata ns. perille asti ennen kuin mestari voitiin julistaa.
Radio otti kaiken hyödyn HIFK:n pelaajien misseistä ja meni väkisin ohi.
Myös pronssimitaleista kisattiin loppuun asti. Mercur oli tällä kertaa parempi kuin bakerfinaalissa ensi kertaa pelanneet Boltsin naiset.

finaalin ottelut ja tilanne

Patterille VET 2×3 mestaruus

Patterille kultaa selvällä erolla

Viimeiselle sarjakierrokselle lähdettiin Patterin etumatkan turvin eikä muista ollut tuota eroa kiinni kuromaan. HVV I-joukkue tuli perässä hopealle. Pronssista käytiin tasainen kilpailu. Kierrokselle lähdettäessä oli useammalla joukkuella ainakin teoriassa mahdollisuus himmeille metallilaatoille. Tornados piti kuin pitikin pintansa vaikka lopussa HIFK tuli tasapisteisiin. Keilapinnoissa oli selvä ero Tornadoksen hyväksi.

4x1am sarja maaliin

Koko kausi pelattiin ja mestaruus ratkesi vasta viimeisessä ruudussa.
Patteri II-joukkueen ankkuri ei onnistunut viimeisissä heitoissaan ja GB I voitti ottelun pisteellä. GB nousi viimeisellä kierroksella ohi Boltsin ja Patterin I-joukkueen sarjan voittajaksi.
I divisioonassa RK nousi päätöspeleissä voittoon ohi GB II ja Mercurin.