Keilailun Grand Gentleman ja monilla tunnustuspalkinnoilla arvostettu keilailun pioneeri poistui joukostamme 23.1.2021 pitkällisen sairastelun jälkeen.
FIQ:n ensimmäinen pääsihteeri ehti toimia myös HBL:n toiminnanjohtajana 50-luvun lopulla.

HBL ottaa osaa omaisten suruun

HBL B- ja CD-mestaruudet

GB:n Jussi Laine B-luokan voittoon

Jussi otti omansa viime hetkellä, sillä hän on noussut jo M-luokkaan. B-mestaruus pidettiin sopivasti ennen luokkanousuja vuoden vaihteen tuolla puolen. Finaalissa Kiffenin Marko Luukkonen ei päässyt iskemään Jussin tyhjistä ja voitto meni vakuuttavasti nuoremmalle finalistille 222-196. Pronssia Kari Nurmi, Kiffen. HK-Kehrän Göran Nordman jäi neloseksi tasatuloksella, mutta vähemmillä kaadoilla kuin Nurmi.

Kalevo Laaksolle CD-luokka

Tiukka ja tasainen kisa CD-luokan voitosta meni lopulta Erän Laaksolle. Finaalissa GB:n Marko Saikkala roikkuin hyvin mukana mutta lopussa tuli se ratkaisebva pieni ero: 193-183. Pronssia GB:n Antonio Valtonen.
Finaalin alkuosio oli tasaistakin tasaisempi. 8 pinnan sisään koko kärki.

Lunden ja Raita mestareiksi

Perjantain miesten A-mestaruuskisoissa ja naisten B- ja CD-kisoissa leivottiin tukku tuplamestareita. Sama tahti jatkui Urheilutalon seniorifinaalissa. GB:n Reija Lunden otti vastoin kaikkien muistikuvia toisen seniorimestaruutensa. Muita kultamitaleita on sitten vaikka muille jakaa. Hopealle nousi perjantaina B-mestaruuden napannut Mercurin Anki Kippo ja pronssia Strikersin Jaana Turuselle

Miesten mestarilla on enemmän kuin kaksi seniorivoittoa ”vyöllään”. Rauli Raita otti nyt viidennen mestaruutensa tässä sarjassa. Ensimmäinen tuli jo viime vuosituhannella ja yksi mestaruus suorassa loppukisassa. Finaalissa kukistui Boltsin Ari Hilokoski 231-200. Hilokoski pudotti alkukisassa kärkipaikalla Raidan kanssa keikkuneen Patterin Kimmo Huurinaisen 187-215.

finaalin tulokset
alkukilpailun tulokset 3+3
Tulokset: joukkueparit

HBL mestaruudet 15.1. Tali

Kai Virtaselle toinen mestaruus

Kaudella 1992-1993 HBL mestariksi leivottiin GB:n Kai Virtanen ja nyt muutaman vuoden odottelun jälkeen tuli toinen A-sarjan voitto. Finaalissa kukistui GB:n Pyry Puharinen lukemin 255-233. Pyryllä on siis hyvin aikaa ottaa mestaruus jos toinen seuraavien vuosikymmenten aikana ja mennä Kaitsun voittojen määrästä ohi.
Semeissä Virtanen – Toni Toivonen (Patteri) 224-207 ja Puharinen – Teemu Raatikainen (GB)  193-179.
alkulohkot: lohko Alohko B

Myös Heidille toinen

Naisten avoimen mestaruuden voitti nyt toistamiseen GB:n Heidi Manninen. Heidin ensimäinen kaudella 2013-2014. Naiset eivät pelanneet varsinaista finaalipeliä vaan ratkoivat oman paremmuutensa miesten joukossa. Heidin puhdas tulos oli 1437/ 7srj ja hopealle tulleen GB:n Jaana Rapelin 1322. Jaana valitsi A-mestaruuskisan B-finaalin sijasta ja jätti karsinnan ykkösenä muille mitalit jaettavaksi. Pronssia naisten kisassa GB:n Nina Kovanen alkukilpailun perusteella.

Ankille tietysti myös toinen

Mercurin Ann-Christina Kippo voitti naisten B-luokan mestaruuden kaudella 2016-2017. Nyt loppupeleissä kukistui ensin Strikersin Reija Aholammi 192-175 ja finaalissa Ke-Ron Hanna Stenroos 194-192. Mestaruus ratkesi vasta Hannan viimeisellä heitolla. Viisi kapulaa pystyssä ja vain 2 lähti…

Ja Mialle totta kai toinen

Strikesin Mia Mustonen täydensi illan ottamalla toisen mestaruutensa CD-luokassa. Edellinen tuli Blooperin paidassa toissa kaudella.
Nyt finaalissa kukistui kaksi CD-mestaruutta voittanut Boltsin Helena Styrman 214-188.
Helena kukisti semissä HKV:n Raija Laakkosen 158-148