paras nainen: 19. Lilli Palermaa Munsons BC Helsinki 1067

paras D-luokkalainen: 43. Juha Ikäheimonen Xerox Helsinki 900

Mestaruussarjat ja I div.

Alkusarjat ovat päättyneet.

Naiset mestaruussarja
GB otti runkosarjan voiton ja yhtä selvästi kakkoseksi tuli Mercur. Kaksikko on ollut koko kauden kärjessä ja käytännössä sarjassa on kisattu kuka pääsee kolmanneksi. HKV I oli ennen päätöskierrostakin vahvasti ehdolla Play-Offeihin eikä Blooper pystynyt ohitse nousemaan.
Päätöskierroksella pelattiin muutama pohjustusottelu Play-Offia ajatellen. Mercur kepitti HKV:n 803-723 ja alkusarjan päätteeksi kukistui GB 758-709. Jos HKV yllättäisi Mercurin, niin alkuasetelma GB:tä vastaan olisi huono. GB voitti HKV:n 814-621.
Noiden ottelujen valossa jokainen voi tehdä veikkauksia loppupeleihin.
Pudotusviivalla Boltsi ja Strikers olivat tasapisteissä illan 1. ottelu jälkeen. Vaikka Strikers otti yhden voiton kolmannessa ottelussaan, niin putoamisen ratkaisi vasta kauden viimeinen ottelu. Strikersilla oli kaadettuja keiloja selvästi vähemmän, joten tasapisteissä Boltsi olisi tullut ohi. Joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi kuitenkin selvästi 707-625 Strikersin eduksi. Tuohon viimeiseen sarjaan Strikers teki illan parhaan ja Boltsi illan huonoimman sarjansa.

Miesten mestaruussarja
Ailec ja Patteri olivat jo varmistaneet paikkansa mitalipeleissä. Kolmannesta paikasti kisasivat Tornados ja Munsons BC. Joukkueet pelasivat keskinäisen ottelun heti alkuun ja Munsons voitti ja tasoitti pistetilanteen. Tornadoksen etuna oli kaadetut keilat, joten Munsoneiden oli otettava yksi voitto enemmän päivän muissa otteluissa. Molemmat hävisivät kolme seuraavaa otteluaan ja Tornados otti voiton viidennessä Munsoneiden hävitessä. Näin MBC:n oli voitettava molemmat jäljellä olleet ottelunsa eikä Tornadokselle olisi saanut tulla pistettäkään. Munsonit voittivatkin Patteri I:sen 750-744 ja Boltsin 851-768. Tornados hävisi putoamaan tuomitulle Patteri kakkoselle 826-740, mutta nousi mitalipeleihin pelaamalla päätösotteluiden parhaat pinnat ja kukisti GB:n 906-809. Näin tasapinnoissa Tornados meni Play-Offiin Patteri ykköstä vastaan.
Patteri II ja Kehrä putosivat kerrosta alemmaksi.

Miesten I divisioona
Jyrän I ja II joukkueet olivat ylivoimaisia omissa lohkoissaan ja nousivat mestaruussarjaan. Vaikka viimeinen kierros oli muodollisuus, niin Jyrä I oli lohkonsa paras 17 pinnalla ja kasvatti eroa Ailecin kakkoseen vielä 5 pinnaa lisää. Eroa oli lopulta 30 pinnaa!
Jyrän kakkonen ”tyytyi” 16 pinnan marginaaliin.
City B:n nousu putoamispaikalta ”kuiville” oli onnistua. Vasta 7. ottelu Jyrä II:sta vastaan päättyi tappioon ja näin eroa TaKeen jäi ratkaisevat 2 pinnaa. Tasapinnoissa City B olisi ollut parempi.

Naisten I divisioona
Sarjan voitti ratkaistiin kaadetuilla keiloilla. Patteri N voitti City B:n lukemin 7967-7944. Viimeisen pelipäivän ero oli Patterin N:n eduksi 2688-2485.

HR7 Tali lopputulokset ja tilanne

Talissa pelatussa HR7-kisassa oli osallistujia yli 400, mikä on tänä päivänä erinomainen kisailijamäärä.

Naisten Triosarja päättyi

Viimeisellä kierroksella pistettiin hieman mitalijärjestystä uusiksi. Viidennen kierroksen ottelu KaPS N- HKV I oli jo hyvin ratkaiseva lopputulosten kannalta. KaPS:n 8-0 voitto pudotti HKV:n nelossijalle, mutta hkv-läisillä oli vielä peli pelaamatta ja kapsilaiset päättivät kautensa.
City B:n ykkösen jäätyä tasoihin Telan kanssa oli mitalissa kiinni enää neljä joukkuetta. MBI:n mestaruus oli jo ennen kierroksen pelaamistakin lähes päivän selvä juttu.

Lopulta sarjataulukon alemmalla puoliskolla majaillut Fenix nousi mitalien ratkaisijaksi voittamalla HKV ykkösen 6-2. Ottelun loppupinnoissa Fenix oli vaivaiset kaksi hkv-läisiä edellä ja nuo kaksi pistettä myös ratkaisivat pronssimitalit KaPS N:n eduksi.

Boltsi pelasi varmasti hopealle ja MBI vei mestaruuden ja teki kierroksen parhaan sarjan kauden päättäneeseen sarjaansa (641).
Sarjataulukko eli ihan loppuun asti. Tela kipusi taulukon alareunalta keskikastiin ja City B kakkosen ohittivat myös Fenix ja HKV II.

Tapiolassa pelattu kierros oli kauden parasta, vaikka mitaleista pelattiin. Klo 11.00 pelattu 5. kierros oli kauden paras joukkuepisteiden keskiarvoina laskettuna (1659) ja kauden lopulta päättänyt 6. kierros oli kolmanneksi paras (1633). Ilman aikataulullista sähläystä kauden olisi päättänyt 9. kierros, joka oli keskiarvon valossa se toiseksi paras (1637)