Siirtoikkuna

Pelaajasiirroista

Toimistolle on tullut palautetta ”siirtoikkunan” luomisesta tänne liiton sivuille. Kilpailuvaliokunta käsitteli asiaa ja totesi asian olevan OK.
Näin ollen rakennamme oman sivun pelaajille, jotka haluavat siirtyä seurasta toiseen tai etsivät haastavampaa pelipaikkaa ja haluavat tehdä farmisopimuksia.
Ja mukaan otetaan tietysti myös ilman seuraa olevat pelurit, jotka hakevat pelipaikkaa.

Sivuilla julkaistaan vain pelaajan nimi ja luokka. Kaikki muut tiedot pitää kysyä liiton toimistolta.

Listalle voi ilmoittautua 1.5. alkaen liiton toimistoon joko soittamalla tai sähköpostitse omalla nimellä tai SKL rekisterin tiedoissa olevasta liittymästä tai osoitteesta.

Sarjoihin ilmoittautuminen

SARJATOIMINTA KAUDELLA 2014-2015

Helsingin Bowlingliiton sarjatoiminta järjestetään hyvin pitkälti edellisten kausien tapaan.
Sarjoihin ilmoittaudutaan oheisella joko lomakkeella liiton toimistoon hbl (ät) helsinginbowlingliitto.fi tai ilmoittamalla lomakkeessa kysytyt tiedot sähköpostin viestiosassa
Lomakkeen saa myös paperisena tai excelinä toimistolta, jos haluaa. Täyttäkää lomake huolellisesti ja jos siitä on jotain kysyttävää, niin voitte tiedustella liiton toimistolta. Lomake on sitova eli harkitkaa tarkasti, mihin sarjoihin osallistutte, jotta syksyllä ei sitten tule ikäviä yllätyksiä, jos ette saa porukkaa kasaan.

VASTAUKSET 19.5.2014 mennessä

Sarjat/lohkot, joissa on alle 8 joukkuetta, pyritään pelaamaan kaksinkertaisena sarjana. Sarjapelit veteraanien pelejä lukuun ottamatta ovat yleensä sunnuntai-iltapäivinä ja –iltoina sekä kauden alussa ja lopussa arki-iltaisin.

Sarjat, joita pelataan HBL:n alueella kaudella 2014-2015.
4- MIES-/NAISJOUKKUEET
Miesten sekä naisten mestaruussarja ja miesten ykkösdivisioonien 2 lohkoa. Mestaruussarjan pelit Talissa sunnuntaisin klo 14. HUOM! I divisioona pelaa 5 ottelua/kierros ja pelit aloitetaan klo 16 aikaan, siten että kaikki sarjat päättyvät samaan aikaan n. klo 20. Miesten mestaruussarjassa sarjakierroksia 8 ja 7 ottelua/kierros. Naiset 5 ottelua/kierros, kaikkiaan 7 kierrosta, mutta lopullisesti päätös tehdään joukkueiden ilmoittauduttua.

4 X 3s. Alempien sarjojen 4-miesjoukkueiden lohkot muuttavat pelitapaa. He pelaavat 3 sarjaa/kierros, mutta jokaiseen sarjaan vaihtuu vastustaja. Samaan tapaan kuin mestis ja I divari. Miesten II divisioona pelaa Talissa ennen miesten I divisioona n. klo 13. Sarja pelaa 7 kierrosta Talissa ja muutama kierros muissa halleissa, mutta tuo tarkentuu vasta joukkuemäärien mukaan.

Naisten I divisioona pelaa Talissa ja se muodostetaan vasta kevääksi kauden 2013-2014 tapaan, jos on tarvetta.

5 X 5 sarja eurooppalaisittain (luokkatasoituksin, lisäksi naisille + 8p/s)
Mies-, nais- tai sekajoukkueet. Joukkueiden pelaajat pelaavat yhden sarjan vastustajan jokaista pelaajaa vastaan ja voitetusta sarjasta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä jää pisteittä. Jokaisessa ottelussa on siis jaossa 50 sarjapistettä, jotka vaikuttavat suoraan sarjataulukkoon.

HUOM! ottelut voi pelata luovuttamatta vaikka viidellä haamulla. Haamu- ja pelimaksut tulevat maksettaviksi jälkikäteen.
Pelipaikkana muut hallit kuin Tali avauskierrosta lukuun ottamatta.

JUNIORISARJA
Pelataan Junioreiden HBL Rankingin yhteydessä eri halleissa. Neljä sarjakierrosta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta helpottaa kauden valmistelua.

VETERAANISARJAT 3 X 3s. ja 2 X 3s. am. (ikähyvityksin)
Osallistumisoikeus henkilöllä, jotka täyttävät kalenterivuonna vähintään 60 vuotta.
Pelit pelataan keskiviikkoisin Talissa.
Osa kierroksista, ns. tasauskierrokset, pelataan kaksinkertaisena.

SENIORISARJA 3 X 3s. am. (luokkatasoituksin, lisäksi naisille + 5p/s.)
Osallistumisoikeus henkilöllä, jotka täyttävät kalenterivuonna vähintään 50 vuotta.
Pelikierrokset yleensä tuplakierroksina ja pelipaikkana Tali sunnuntai-iltaisin. Alku- ja loppukaudella 1 kierros arki-iltana.

TRIOSARJAT 3 X 3s. am. (luokkatasoituksin, lisäksi naisille miesten sarjassa + 8p/s)
Miesten ja naisten joukkueille. Sarjan pelikierrokset yleensä kaksoiskierroksina. Alku- ja loppukaudesta voidaan pelata muutama kierros myös arki-iltoina. Pelipaikkoina muut hallit kuin Tali avausta ja päätöstä lukuun ottamatta.

Luokkatasoitukset trio-, 5×5 Eu- ja seniorisarjoissa: M-0, A-5, B-12, C-20 ja D-35.

HUOM! haamumaksut ovat lähes kaikissa sarjoissa 10 €/haamu, kuitenkin min. 20 euroa ja max. 50 euroa. Luovutusmaksut erikseen ja viimeisellä kierroksella korotetut.

Ilmoittautumiset sarjoihin pyydetään 19.5.2014 mennessä, jonka jälkeen pääsemme tekemään sarjakalenteria ensi kaudelle. Syksyllä emme enää pysty ottamaan vastaan jälki-ilmoittautumisia kuin erittäin harvinaisessa poikkeustapauksessa, joten toivomme että ilmoittaisitte osallistumisenne ajoissa.  
Kaikkiin HBL:n sarjoihin osallistuminen edellyttää keilaajalta HBL:n rekisteröitymistä.
Vanhojen keilaajien rekisteröityminen tehdään alkusyksyn aikana mutta ehdottomasti 1.10. mennessä. Uusia pelaajia otetaan vastaan mahdollisimman paljon ja rekisteröityä voi koko kauden ajan.

Farmisopimukset ovat HBL:n sarjoissa voimassa vain HBL:n seurojen kesken. Pelaaja voi tehdä rajoitetun farmisopimuksen sellaiseen sarjaan tai pelimuotoon, jossa hänen omalla emäseurallaan ei ole omia joukkueita. Esim. veteraani- tai juniorisarjat, mutta miesten ja naisten sarjat katsotaan yhdeksi sarjaksi/pelimuodoksi. Nainen ei voi siis pelata farmisopimuksella miesten sarjaa, jos seuralla on naisten joukkue samassa pelimuodossa. Jos emäseuralla on joukkue po. sarjassa, niin siinä tapauksessa farmisopimuksen voi tehdä kattamaan kaikkia HBL:n sarjoja, sarjatasoja ja pelimuotoja.

Sääntöön on poikkeus: nuori tai juniori, joka on tullut päätoimisesti opiskelemaan HBL:n alueelle. Hän voi tehdä farmisopimuksen sarjapelien osalta kuulumatta HBL:n alaiseen seuraan. Farmisopimus tehdään omalle kaavakkeelle ja maksetaan SKL:lle.

Sarjamaksuihin HBL:n osalta tulee pieniä korotuksia kautta linjan lukuun ottamatta alennuksia veteraanisarjoihin. Uudet vahvistetut maksut tulevat HBL:n nettisivuille toukokuun lopulla.

II-, III- ja muita joukkueita ei voi ilmoittaa sarjaan ilmoittamatta myös I-joukkuetta tai muita järjestyksessä ylempänä olevia. I-joukkue on aina sarjassa ylimmällä tasolla oleva joukkue. Esim. jos/kun I-joukkue putoaa ja II-joukkue nousee.

Sarjan ilmoittautumiskirje

Kausi 2014-2015

Uusi kausi edessä

Tulevaa kautta varten pitää kisoja suunnitella tai monella kisa on jo varmasti alustavasti sovittunakin.
Ohessa kauden runkokalenteri ilman kansainvälisiä kisatietoja. Ballmaster on silloin kuin sen kaikki olettavat olevan eikä tammikuun alkuun kisoja kannata Taliin hakea.

Kaavakkeen saa liiton toimistolta myös excel-versiona. Tänä vuonna emme käytä netti-ilmoittautumista apuna, koska suosio ei ollut hintansa väärti.

Kisoja on anottava viimeistään 30.4. Kilpailuvaliokunta päättää kisa-ajoista 19.5.

Tali kutsuu kisajärjestäjiä omaan palaveriinsa ja niin tekee myös Tapiola perinteisesti.
Tapanilassa ja Masalassa on oma vakiintunut järjestäjäporukka, joten he sopivat omat pääkisansa yhteistyössä hallin ja toimiston kanssa sopivasti muiden HBL:n alueen kisojen lomaan.
Uusia kisajärjestäjiä kaivataan aina ja tarvittaessa heitä ohjataan, opastetaan ja käydään koko kisan järjestäminen läpi ns. ”kädestä pitäen ja ohjaten”.
Ruusulaan mahtuu hyvin kisoja, kun taas Tali ja Tapiola lienevät täyteen buukattuja ”vanhojen” järjestäjien toimesta. Urheilutalolta löytyy varmaan tilaa uudelle kisajärjestäjälle.

Sarjoihin ilmoittautuminen päättyy 19.5. ja tästä tulee erillinen tiedote. 

Runkokalenteri

Yleiskirje

Kilpailujen anomuskaavake

Kilpailujen myöntämisperusteita

HBL juniorimestaruus 19.4. Tapiola

Kauden viimeinen HBL mestaruus on junioreitten mestaruuskisa Tapiolassa 19.4. klo 11.00.
Ikäraja on sama kuin HBL Juniori Rankingissa. Sarjat: Pojat ja Tytöt.
Kisa pelataan – Juniorirankingin tasoituksilla – kuuden sarjan suorana loppukilpailuna yhdessä lähdössä.

Kisa maksaa Patterin kisamaksun eli HBL mestaruuskisa ei erikseen maksa mitään.
Lisäksi kisataan parimestaruudesta niin poikien kuin tyttöjen sarjoissa.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 10.4.2014. Sen jälkeen kyseisen erän paikkoja ruvetaan antamaan myös muille kuin junioreille, joten muista ilmoittautua ajoissa.

 

SM-kisojen alkupäivät

Talin tiedote kisan avauspäivistä:
Keilailun miesten avointen suomenmestaruuskilpailujen ensimmäinen viikonvaihde on takana.
Karsinnan on tähän mennessä suorittanut 221 keilaajaa. Karsintapaikan on tähän mennessä varannut kaiken kaikkiaan 1421 keilaajaa ja järjestäjien odotuksissa on vielä 1800 keilaajan rajan rikkoutuminen.
Karsinnan kärjessä on nuori Juuso Rikkola, Giants tuloksella 1746. Juuson peli ei alkanut kovin vahvasti, mutta loppu oli sitäkin vahvempi. Kolmeen ensimmäiseen sarjaan Juusolla oli kasassa vain 530 pistettä. Loput viisi sarjaa sujuikin sitten yli 240 pisteen keskiarvolla ja tulokseksi
1746 jolla hän ohitti yhdellä pisteellä ensimmäisessä erässä pelanneen Hyvinkään Pinjetsin Mika Luodon. Kolmantena on niin ikään Pinjetsin nuori Sebastian Jurvainen tuloksella 1714 ja sijat 4 ja 5 täyttää Giantsin nuoret miehet Tony Ranta ja Samu Valaranta samalla tuloksella 1704.
Näistä pelaajista varmuudella finaalissa voi ennustaa olevan Juuso Rikkola ja Mika Luoto. Muiden kohdalla tilanne on epävarmempi vaikka laskennallinen finaalirajaennuste tällä hetkellä on niinkin alhainen kuin 1661. Kilpailunjohtaja Kai Virtanen uskoo kuitenkin finaalirajan nousevan hiukan yli 1700 pisteen.
17.-18.5.2014 pelattaviin finaaleihin selviytyy alkukilpailun 64 parasta keilaajaa.
Parikilpailussa kärkeä pitää Giants, Pori. Toisena Pinjets Hyvinkää ja kolmantena KeRa Kerava.
Nelimiesjoukkueista kärjessä on niin ikää Giants ja toisena Pinjets. Kolmantena on Alfa BC Raisio.

tulossivulle

Henkilökohtainen karsinta
1. Juuso Rikkola Giants Pori 1746 (0) (57) (261)
2. Mika Luoto Pinjets Hyvinkää 1745 (0) (49) (224)
3. Sebastian Jurvainen Pinjets Hyvinkää 1714 (0) (48) (189)
4. Tony Ranta Giants Pori 1704 (0) (53) (194)
5. Samu Valaranta Giants Pori 1704 (0) (49) (244)
6. Jarkko Kortemäki Kera Kerava 1703 (0) (45) (244)
7. Sampsa Piira BC Story Vantaa 1677 (0) (46) (225)
8. Jussi Turtiainen TKK Tampere 1670 (0) (45) (210)
9. Sami Luoto Pinjets Hyvinkää 1661 (0) (42) (177)
10. Mika Heino Pinjets Hyvinkää 1659 (0) (38) (218)

64. Jaakko Kilpeläinen RK Helsinki 1491 (0) (35) (208)

Parikilpailu:
1 Giants 2, Pori 3408 213.00
Samu Valaranta 1704
Tony Ranta 1704
2 Pinjets 1, Hyvinkää 3406 212.88
Mika Luoto 1745
Sami Luoto 1661
3 Kera 1, Kerava 3304 206.50
Antero Reen 1601
Jarkko Kortemäki 1703

Joukkuekilpailu:
1 Giants 1, Pori 6643 207.59
Jesse Kallio 1489
Juuso Rikkola 1746
Samu Valaranta 1704
Tony Ranta 1704
2 Pinjets 1, Hyvinkää 6599 206.22
Mika Luoto 1745
Sami Luoto 1661
Sami Heino 1534
Mika Heino 1659
3 Alfa BC 1, Raisio 6332 197.88
Petri Murto 1649
Marko Sonkkila 1614
Kari Murtomäki 1530
Frej Dahlbom 1539

Miesten sarjan Play-Off

Kausi lähestyy loppuaan

Miesten 4-henkisten joukkueiden mestaruussarja päättyi Play-Offeihin
Tornados-Patteri 2-1
1. sarja
Patteri selvästi paremmassa iskussa. 850-759 tuloksella 1-0 johtoon.
2. sarja
Tornados tuli peliin mukaan nimensä lailla ja pyyhki pölyt Patterista: 914-861 ja niin mentiin 3. sarjaan…
3. sarja
Tornadoksen pyyhkäisytaktiikka puri ja Patteri tuskaili itselleen pronssit. 871-758 tuloksella tornadoslaiset mestaruustaistoon Ailecia vastaan.

Ailec-Tornados 2-1
1. sarja
Puolustava mestari Ailec pelasi vahvan sarjan lopun ja käänsi Tornadoksen hienoisen johdon omaksi voitoksi 869-837
2. sarja
Tornados pisti jälleen pelin jännäksi ottamalla toisen selkeällä erolla 827-726.
3. sarja
Mestaruuden ratkaissut sarja oli kovin kahtiajakoinen. Alussa Tornados kaatoi ja Ailec missasi, mutta seiskaruudun paikkeilla homma kääntyi täysin päälaelleen ja Ailec otti ykköspaikan haltuunsa vuodeksi. 842-780 tulos.

1. Peter Strömberg Tornados 715
2. Magnus Lönnroth Tornados 678
3. Teemu Karjalainen Patteri 666
4. Olli Kovanen Tornados 657
5. Peter Strömberg Tornados  654
6. Joni Nieminen Ailec  635
7. Olli Kovanen Tornados  612
8. Toni Palermaa Patteri 611
9. Teemu Asplund Ailec  604
10. Eemeli Hemmi Patteri  602
11. Saku Konttila Ailec  601
12. Harri Määttä Ailec  597
13. Markku Petäjämaa Patteri  590
14. Timi Taalas Tornados  580
15. Timi Taalas Tornados  555
16. Magnus Lönnroth Tornados  537

SM-kisat alkoivat

Miesten SM-kisat käyntiin

Kai Virtanen avasi kisat heittämällä kaadon ja tuulettamalla sitä perinteisesti.
Hieman myöhemmin 1. erän 1. sarjassa Kaitsu saikin hetken aikaa heitellä ennen seuraavaa kaatoa.

määrävuosipalkitut

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1413

Viking-matka ja Perona Open

Talissa karsittiin mm. 9.3. pelatussa lähdössä loput pelaajat kesän reissulle lahden yli etelään.
Finaalimatka suuntautuu Pärnuun 7.-8.6.. Perona Openia pelataan 5.-15.6. ja kisan tiedot löytyvät täältä
HBL:n Viikinkiryhmä pelaa 7.6. klo 14.30 lähdössä.

Matkalipun ovat jo lunastaneet:
Mustajärvi Raimo Jyrä
Tiainen Ari KGB (x2)
Kanerva Niko Jyrä
Laito Pasi Munsons BC
Iiskola Marcus Steelers
Korpi Heli KGB

karsinnan tulokset näyttävät tältä:
3 parasta miestä ja 2 parasta naista lunastivat matkan Viron puolelle.
1. Kalle Kuronen Patteri 1382 (42)
2. Markku Pennanen Boltsi-72 1371 (54)
3. Teemu Palonen TaKe 1329(126)
4. Jani Ketonen Munsons BC 1301 (66)

5. Taina Holvila KAPS/N 1297(198)
6. Hannu Kousa Radio 1290(114)
7. Jari Vettenranta OB 1265 (78)
8. Kirsti Piipari Kehrä 1246(162)
9. Kauko Parviainen Boltsi-72 1233 (78)
10. Vesa Lehmusvyöry Jyrä 1226 (48)
11. Mirja Heiniemi Boltsi-72 1194(180)
12. Harri Mursu Jyrä 1177 (18)
13. Jaana Rasinen Steelers 1175(210)
14. Kaaron Salomaa ERÄ 1151 (66)
15. Markku Laine Steelers 1149(132)
16. Ritva Tuovinen Steelers 1139(162)
17. Anja Hilpinen TKS 1121(120)
18. Mika Karaus Tuubi-71 1117(156)
19. Tarja Seppänen Tuubi-71 1038(210)

HR10 ja HR 11 tulokset ja tilanteet

HR-kausi yhtä vaille valmis

HR10 pelattiin Tapiolassa Steelers Openin yhteydessä ja tuloslista muodostui seuraavaksi

HR11 kisattiin Talissa IFK Gamesin yhteydessä ja tulokset näyttävät tältä

tilanteet 11/12 löytyvät täältä

HR10 luokkien parhaat
PRO
1 Peter Strömberg Tornados Helsinki 1384
2 Jari Ratia Ailec Helsinki 1357
3 Teemu Asplund Ailec Helsinki 1346
paras A-luokkalainen: 13. Jorma Hållfast Ailec Helsinki 1262

CHAMPION
1 Aki Seppänen GB B Helsinki 1276
2 Timo Tuori Patteri B Helsinki 1237
3 Marcus Lemström Esbo IF Helsinki 1236
paras nainen: 11. Hanna Stenroos GB Helsinki 1137

CLASSIC
1 Atte Parviainen Boltsi-72 Helsinki 1186
2 Elice Piksilä GB Helsinki 1181
3 Janne Stenroos Ke-Ro Helsinki 1166
paras D-luokkalainen: 31. Klara Poikolainen Boltsi-72 Helsinki 1012

HR 11 luokkien parhaat
PRO
1 Juha Åberg Boltsi-72 Helsinki 1908
2 Janne Kaukonen Patteri Helsinki 1906
3 Marco Karvinen Jyrä Helsinki 1897
paras A-luokkalainen: 12. Sami Himanen JP Helsinki 1809

CHAMPION
1 Jouni Huotari Tuubi-71 Helsinki 1700
2 Ulf Jäderholm Tuubi-71 Helsinki 1687
3 Daniel Wiberg DBS Tammisaari 1682
paras nainen: 16. Heidi Poikonen GB Helsinki 1607

CLASSIC
1 Elice Piksilä GB Helsinki 1662
2 Jarkko Kovalainen Ke-Ro Helsinki 1641
3 Jouni Jauhiainen Rkm-Hki Helsinki 1622
paras D-luokkalainen: 16. Kimmo Virtanen JP Helsinki 1456

HBL Miesten Play-Off

Miesten Play-Off Talissa perjantaina 11.4.

aikataulu on seuraava:
klo 18 Patteri-Tornados
n. klo 20 Ailec- Patteri/Tornados
pelimuotona parempi kolmesta sarjasta

Ailec valitsi olosuhteeksi lyhyen hoidon