HR 7 Tapanila ja PariCup

Seitsemäs Hesa Rankingin osakisa käytiin Tapanilassa Erän Triplan yhteydessä. Pari Cupin kolmas osakisa oli myös ohjelmassa.
PariCupin tuloksissa ilmeni puutteita, jotka on nyt korjattu.

HR 6 Tali

Helsinki Rankingin syksyn kuudes osakisa pelattiin Talissa. Tulokset alempana ja tässä luokkien kolme parasta:

HR 5 Fun B

Hesa Rankingin 5 osakilpailu pelattiin Urheilutalolla.

B- ja CD-finaalit Tapiola

Tiistai-iltana 13.11. ratkottiin kauden ensimmäiset HBL:n henkilökohtaiset mestaruudet.

Miesten CD-mestaruudesta ei käyty tiukkaa kamppailua. Munsoneiden Heikki Vahtola karkasi muilta ja oli käytännössä kruunaamaton mestari ennen viimeistä sarjaa. Hän voitti kaikki ottelunsa keräten puhtaan tuloksensa 1435 päälle 210 pistettä bonusta. Ero kakkoseen TeMPon Tuomo Sorvariin oli lopulta 82 pinnaa. Vielä selkeämmällä erolla mestaruuden nappasi miesten B-sarjassa Goofy BC:n Kimmo Kivimo. Ero POLEn Tauno Toloseen venähti 159 pinnaan. B-kisan hopea- ja pronssisijat ratkaistiin viimeisessä sarjassa, kun Tolonen hävisi oman pelinsä ja ABC:n Eklund ja Ballmastersin Lilja voittivat omansa. Kolmikko päätyi lopulta 17 pinnan sisään Tolosen johdolla.

Naisten B-mestaruus ratkesi Munsoneiden Anne Mikkosen ja GB:n Hanna Stenroosin välisessä ottelussa. Anne voitti tuon toisen sarjan ottelun pistein 220-195. Kun lopputuloksissa oli eroa vain 26 pinnaa, niin tuo ottelu olisi kääntänyt sijoitukset toisinpäin. Munsoneiden Heli Nieminen oli kolmas 40 pinnaa voittajalle hävinneenä. Helin sijoitukseen vaikutti huomattavasti heikosti mennyt 2. sarja 137 pinnalla. Jälkiviisaana kisa olisi voitu päättää jo 2. sarjan jälkeen, kun ratkaisut oli nähty?

Naisten CD-kisasta oli tulla Boltsin juhlaa, mutta Kehrän Kirsti Piipari päätti sotkea kolmoisvoiton. Mestaruus meni Boltsiin selkeällä 94 pinnan erolla. Piipari otti hopean voittamalla kaikki muut paitsi Ovaskaisen ja nousi bonuspisteillä ohi Kuossarin ja Heiniemen. Ratkaisut nähtiin viimeisessä sarjassa kun Piipari voitti Heiniemen 188-164 ja Ke-Ron Satu Stenroos pelasi parhaan sarjansa voittamalla Kuossarin 214-157. Näin Piipari sai hopean 15 pinnan erolla Kuossariin.

Naiset CD, 5 sarjaa
1. Birgitta Ovaskainen, Boltsi-72 1061 (150)
2. Kirsti Piipari, Kehrä 967 (120)
3. Kati Kuossari, Boltsi-72 952 (60)

Tulokset

HBL Mestaruussarjat

Sunnuntaina 11.11. pelattiin mestaruussarjojen ja miesten I divarin kierrokset Talissa.
Naisten ylimmällä tasolla Mercur jatkaa kärjessä ja GB teki pesäeroa Sepottariin, joilla peli hieman takkuili tällä kertaa. HKV nousi Patteri N:n ohi kärkkymään kolmatta Play-Off paikka. Hännillä Blooper nousi ohi Hak-Pan ja Boltsi piti yhdellä voitollaan erot viivalla pieninä.

Miesten mestikassa Ailec, Jyrä ja Patteri 1 olivat kierroksen parhaat. GB joutui luopumaan ykköspaikastaan otettuaan vain 4 pinnaa tältä kierrokselta. Ailec ja Patteri painelivat ohi. Tuo kolmikko on karkaamassa muilta, sillä Patteri 2 on jo 10 pinnan päässä GB:stä. Putoamisviivalla on tungosta. Patteri kakkosella ei ole kuin 4 pinnaa eroa viivan alla olevaan Boltsiin. Kahdeksantena oleva HIFK on putoamassa kelkasta.

I divisioonan A-lohkossa Munsons BC teki lähes täydellistä tulosta. 20 pinnaa 21:stä mahdollisesta. Vain 1. ottelussa HKV:tä vastaan tulos jäi alle parin. Ero Jyrän kakkoseen venähti 12 pisteeseen. Lohkon peräpäässä TaKella alkaa olla kiire kuroa kiinni viivan yläpuolella olevaa Telaa. TaKen tilannetta helpotti Telan nollakierros.

B-lohkossa Kehrä nousi piikkipaikalle otettuaan 17 pinnaa ja Ailecin kakkosen saatua ”vain” 10.  Kehrän 6 pinnan etumatka on tässä vaiheessa kautta vielä mitätön. RKM:llä on viivan alla pisteissä pientä vajausta ja 11 pinnana takamatka viivan päälle ei salli toista nollakierrosta.