B-mestaruudet

Ann-Christina Kippo ja Kalle Parkkari mestareiksi

Naisten kisassa Anki lähti vetämään letkaa heti ensimmäisistä ruuduista lähtien. Kun bonuksetkin putoilivat sopivasti omaan pussiin, niin tuloksellisesti tasoissa ollut Anne Mikkonen pelasi viimeisessä sarjassa enemmän takaa-ajanutta Heli Niemistä vastaan kuin edellä mennyttä Ankia kiinniottaen. Heli ja Anne pelasivat viimeisen sarjan vastakkain 174 (30) – 135. Eroa jäi lopulta 11 pinnaa Annen hyväksi.

Miesten kisassa haettiin pelipaikkaa ja sen löysi ensimmäisenä Kalle Parkkari. Kalle olisikin mennyt menojaan ilman 5. sarjan notkahdusta, jonka ansiosta Ville Damsten pääsi kannoille ja kuudennessa sarjassa jopa 4 pinnalla ohi. Seurakaveri Marko Luukkonen roikkui Kallen kannoilla 5. sarjan jälkeen, mutta hänelle tuli pieni romahdus seuraavaan sarjaan ja kärkikaksikko pääsi karkuun.
Viimeisessä sarjassa kerolaiset olivat kuninkaantekijöinä. Jarkko Kovalainen oli Parkkarin kiusana 7. ruutuun asti, mutta  sitten tuli ratkaiseva missi. Jussi Stenroos kuunteli tarkasti isänsä neuvoja ja voitti Damstenin. Ville osin ratkaisi myös omalla pelillään mestaruuden tekemällä tyhjiä väliin.

tulokset

HR PariCup, jatkajat

HR PariCup jatkuu kevätkaudella pudotuspeleillä.
Ensimmäinen osakisa päättyi viikonloppuna City B:n Talvikisassa Tapiolassa.
HR Pari Cup 1. jatko-osa tulokset
16 parasta jatkaa seuraavaan vaiheeseen.

Syksyn karsinnoista jatkoon menneet löytyvät tästä listasta
4 paria on jätti pelaamatta.

Sarjakierros Tali 22.1.

Kevätkausi lähti käyntiin

Naisten sarjassa taistelu kolmannesta pudotuspelipaikasta tiivistyy. Tällä hetkellä 4 joukkuetta on 2:den pisteen sisällä.
Miesten sarjassa 3 joukkuetta kisaa kahdesta paikasta toukokuun Play-Offiin. Patterin ykkönen on sen verran edellä että paikka lienee jo hyvin hanskassa.
Miesten I divari jakautui joulutauolla kahtia ja nyt kisataan noususta ja putoamisesta.

Elice Piksilä naisten ykkönen

Finaali lähti käyntiin Teemu Raatikaisen vetämänä ja perässä tuli Pasi Uotila. Isoja eroja ei tässä vaiheessa vielä voinutkaan olla.
Toisessa sarjassa Raatikaisen vauhti hyytyi ja paikka kuuden parhaan joukossa jäi haaveeksi. Uotila siirtyi piikkiin Osku Palermaan seuratessa kannoilla. Sijan 6. ja 7. eroa vain 2 pistettä.
Kolmannessa Kimmo Lehtonen nousi mukaan kisaan tekemällä 268 edellisen oltua vain 162. Arto Kuparinen teki 265 ja nousi Uotilan kannoille. Rajalla Palermaa 14 pinnaa edellä Jukka Savolaista.
Neljännessä Pyry Puharinen kiilasi mukaan loppukisaan 258-sarjalla. Uotila, Lehtonen ja Kuparinen käytännössä varmistivat paikkansa Round-Robinissä. Markku Petäjämaa tuli alaspäin viivalle ja oli vain 3 pinnaa edellä Linus Boströmiä.
Kuparinen vei ykköspaikan 245-sarjalla. Uotila oli tasapinnoissa 227-sarjalla viimeisessä. Lehtonen ja Puharinen sijoille 3. ja 4. Boström ohitti Petäjämaan ja Palermaan. Oskun paikka loppupeleissä oli hilkulla, sillä takaa melkein yöstä nousi Kai Virtanen 233-sarjalla ja jäi vain pinnan päähän.

Round-Robin vaihe

Uotila heikensi Kuparisen mahdollisuuksia voittamalla 1. sarjassa 255 (30) – 199. Puharinen nousi kolmannelle sijalle voitettuaan Lehtosen.
2. sarjassa ratkaistiin näin jälkikäteen katsottuna mestaruus, kun Lehtonen voitti Uotilan 254 (30)-215. Eroa kokonaistilanteessa oli tässä vaiheessa vielä 71 pinnaa Pasi hyväksi. Eikä Pyrykään ollut kuin 2 pinnaa Kimmon takana.
3. sarjassa Lehtonen pesi Kuparisen 287(30)-198 ja nousi 9 pinnalla ohi Uotilan, joka kärsi toisen tappionsa. Linus oli luvuin 256(30)-207 parempi. Nyt oli lopullinen mitalikolmikko jo oikeassa järjestyksessä.
Kaksi sarjaa pelaamatta ja Uotila nousi viiden pinnan päähän Lehtosesta 4. sarjassa voittamalla Palermaan 278(30)-225. Linus jätettiin taistelemaan pronssista kun Lehtonen voitti keskinäisen ottelun 274(30)-198.
Viimeisessä sarjassa pelattiin voitosta ja toisaalla pronssista. Puharinen, Boström ja Palermaa olivat 6 pinnan sisällä. Kimmo ja Pasi aloittivat lähes identtisesti. 7. ruudussa Pasille jäi reikä, mikä oli yksi pieni osa Kimmon mestaruuden palapelistä. Pasi voitti Pyryn ja Kimmo Oskun, jolloin Linukselle aukesi latu pronssille. Voitto Kuparisesta tuli selvin luvuin ja palkintona jälleen himmein mitali kaulaan.

2000-luvulla on pelattu 18 kertaa mestaruudesta, kun lasketaan kaudesta 1999-2000 alkaen. Uotila on vienyt 5 kultamitalia mukanaan ja Lehtonen on seissyt käsillään 4 kertaa.

Naisten mestauus meni GB:n Elice Piksilälle, joka oli finaalissa sijalla 12.
Naisten hopea GB:n Reija Lundenille ja pronssi Mercurin Heidi Manniselle.