paras nainen tässä kisassa oli: 22. Eila Pitkänen Boltsi-72 Helsinki 1045

3. Sebastian Ros Boltsi-72 Helsinki 1138
D-luokan paras: 33. Tuomas Patola Tornados Helsinki 919

HR Pari Cup finaali

Pari Cupin finaalissa Sinisten voitto

finaali pelattiin Talissa 27.4. ja ykkössija meni Juuso Tiaiselle ja Janne Ikävalkolle. Hopeaa Tornadoksen Asko Aravirta / Tapani Peltola.

tulokset

Liiga-60

Hannele Uotila ja Tom Salonen kevään liigamestarit

Hannele Uotila otti mestaruuden ennen Helena Kukkosta ja Kirsti Bruunia. Round Robinin neljänneksi jätettiin Inkeri Määttä.

Miesten loppupeleissä Tom Salonen nousi ykköseksi ohi Eero Luostarisen. Kolmanneksi kiri viimeisen sarjan voitollaan Leif  Lindberg ja sarjan hävinnyt Reijo Härkönen oli neljäs. Christer Ehnlund jäi pari pinnaa Härkösestä ja Round Robinin peränpitäjänä tällä kertaa Hannu Hamberg.

Patteri nousi mestariksi

Viimeiselle sarjakierrokselle lähdettiin Steelersin johtaessa kahdella pinnalla Mercuria ja Patteri I:stä. Steelers aloitti vahvasti pelaamalla 841, mutta GB II oli vielä paremmin pelissä mukana ja teki 862. Loppupinnoissa tuolla oli suuri merkitys. Patteri I voitti vaivaisella pinnalla II-joukkueen. Ja seuraavassa GB II romahti ja Patteri I sai mestaruudelleen tärkeät pinnat 784-735 voitolla.

Taustalla GB I kohenteli asemiaan eikä notkahdus GB II vastaan ollut ratkaiseva loppunousussa kohti hopeaa. Lopulta ja jälkikäteen tulosta katsellessa edes 3 pinnan voitto GB II:sta ei olisi vaikuttanut lopputulokseen. Nyt 697-793 tappio oli vain kosmeettinen läikkä loistavassa päätöskierroksessa.

Mestaruus ratkesi lopullisesti vasta viimeisessä sarjassa. Patteri I ja Steelers pelasivat vastakkain ja voittaja on varmasti mestari teki GB I mitä tahansa Patteri II vastaan.
Patteri ei jättänyt sarjassa mukavaa yllätysväriä tuoneelle Steelersille mahdollisuuksia ja surffaili mestaruuteen 801-757 voitolla.
Jälkipeleille olisi ollut paikka JOS Steelers olisi voittanut, niin GB I tappio GB II:lle olisi ollut mestaruuden kannalta merkittävää. Hieno sarjakausi ja ratkaisun venyminen viimeisiin sarjoihin oli hyvä mauste.

Mercur oli varmistanut naisten mestaruuden päästyään mukaan mestaruuskahinoihin. Ja pelaamalla niissä hienosti. Hopeaa otti Sepottaret ennen HKV:tä. Hopeasta oli tasainen kisa sillä ennen kahta viimeistä sarjaa joukkueiden ero oli vain pinna. Viimeiseen sarjaan HKV:n olisi pitänyt ottaa voitto paritulosbonuksilla. Voitto tuli mutta bonukset eivät, joten Sepottarille hopeat.

sarjatilanteet

Tulokset: mestaruussarja, I divisioona, II divisioona

HBL Seniorisarja

Patterille mestaruus

Voitto varmistui käytännössä jo viimeistä edellisellä kierroksella. Päätöskierroksella Patterin olisi pitänyt jäädä ilman sarjavoittoa ja paripinnoja. Samalla Tornadoksen olisi pitänyt kaapia kaikki mahdolliset pinnat laariinsa.
Ei Patterin vastustaja helpoimmasta päästä ollut. Ailec pystyy pelaamaan parhaiden tahtiin, mutta jo avaussarja löi lopullisen pisteen Tornadoksen seitinohuisiin haaveisiin mestaruudesta.
Boltsin ykkönen pelasi itsensä kaikessa rauhassa kolmanneksi.

Ykkösdivari jatkaa vielä yhdellä tuplakierroksella. Sarjavoitto on vielä auki eikä nousupaikatkaan ole ihan ”kirkossa kuulutettuja”.

Seniorit  11. kierros (15.4.2018)
henkilökohtaiset tulokset kierros 10-11

Veteraanit 3×3

Vetskujen 3×3 sarjan päätös

Kaudessa pelattiin 11 kierrosta ja mitalistit saatiin ratkottua vasta viimeisessä sarjassa. Aivan kuten myöhemmin illalla Baker-liigan finaalissa.

SeMi lähti kierrokselle 4 pinnan etumatkan turvin. Tuo ero suli pois viimeisessä sarjassa ja Jyrä pyyhkäisi ohi. JP I voitti 3. sarjan SeMiä vastaan 101 pinnalla. JP lähti sarjaan 78 pinnan takamatkalta. Sarjavoitto tuli hieman liian myöhään, sillä mitalit olivat karanneet käsistä.
HIFK I ja HVV I pelasivat vastakkain ja viimeisen sarjan voittaja olisi tuloksesta hieman riippuen pronssilla. HIFK vei sarjan ja pudotti kolmossijalta kierrokselle lähteneen HVV:n viidenneksi. Myös City B:llä oli mitalit osittain omissa käsissä. Viimeiseen sarjaan olisi pitänyt tehdä paritulos ja napata yhteispinnat, mutta HK-Kehrä ei moiseen mahdollisuutta antanut. HVV:n olisi pitänyt auttaa voittamalla oma sarjansa ilman paritulosta.

Veteraanisarja 3 X 3 Lopputilanteet (11.4.2018)
henkilökohtaiset tulokset kierros 11

HBL Baker-liiga

Bakerin finaali 11.4.

Tälläkin kertaa finaali ratkesi vasta viimeisessä sarjassa.
Kuuden sarjan ja kahden pelatun ottelun jälkeen kaikki joukkueet olivat tasapisteissä 8.
Radio pääsi tasapisteisiin vain hienon 6. sarjan lopun ansiosta. Koko joukkue muurasi rasteja ruutuun ja ankkuri Hannu Kousa oli ratkaisuheitossa rautaisen varma ja näin tärkeät 2 pinnaa 189-188 voitolla Mercurista.

7. sarjassa Radio löi Lucky Strikersin ja HIFK Mercurin. Heti perään osat vaihtuivat ja näin lähdettiin 9. sarjaan kaikkien ollessa tasoissa. Sarjavoitolla vähintään hopealle ja tappiolla jää korkeintaan pronssi kaulaan. Mercurin tilanne oli heikompi, sillä vain kaikki 12 rastia – ehkä 11  – voisi nostaa joukkueen kultamitalille. Muut joukkueet olivat keilapinnoissakin lähellä toisiaan. Kaikki tai ei mitään teemalla siis lähdettiin liikkeelle. Tasapelejä kukaan ei edes ajatellut, sillä sarjavoittoa ja mestaruutta oltiin hakemassa.
HIFK alkoi takoa noita kaivattuja rasteja ja meni menojaan, kunnes kymppiruudussa tuli missi. Mercur oli pari ruutua perässä ja heille aukesi paikka kiriä ero umpeen, mutta tällä kertaa keilat eivät kaatuneet sopivasti.
Radio kukisti Lucky Strikersin ja näin alettiin laskea keilapinnoja. Edellisvuoden tapaan HIFK oli Radiota parempi, nyt luvuin 1848-1820.

Radio – HIFK I 6-2 (218-177, 202-220, 278-199, 698-596)
Lucky Strikers – Mercur 6-2 (237-203, 202-204, 223-157, 662-564)

Mercur – Radio 6-2 (194-147, 186-180, 188-189, 568-516)
HIFK I – Lucky Strikers 6-2 (245-194, 177-204, 196-178, 618-576)

Radio – Lucky Strikers 6-2 (208-183, 191-215, 207-178, 606-576)
Mercur – HIFK I 2-6 (147-203, 223-194, 215-237, 585-634)

1 HIFK I 14 pistettä (1848 keilapistettä)
2 Radio 14 p. (1820)
3 Lucky Strikers 10 p. (1814)
4 Mercur 10 p. (1717)

Alkusarjan Tulokset 8 pelatun kierroksen jälkeen.

HR9 Tapiola

Steelers Open on Tapiolassa alkukilpailun osalta taputeltu ja siinä samassa saatiin HR9 pakettiin