5×5 Eu päättyi

Ke-Rolle mestaruus

Ke-Ro vei mestaruuden ja peluutti kauden aikana sarjassa kaikki lisenssipelaajansa.
15 hengen ja nuoren kannustusjoukkonsa voimalla he saivat 14 pinnaa eroa seuraavaan.

Kehrä nousi Kiffenin ohi hopealle päätöskierroksella ottamalla kolme sarjaa 10-0 voitoilla Kasikolmesta. Kiffeniläiset ehtivät jo pelästyä mitalinsa puolesta, kun City B vei ensimmäisen sarjan puhtaasti 10-0. Takaa-ajajat Erä ja City B eivät saaneet kuitenkaan kiinni ja näin pronssit mustapaitasille.

tulokset

HR Finaalit 22.5

Rankingkausi päättyi

Finaaleissa ratkottiin vielä paremmuudet mies miestä vastaan. Ja tietenkin myös naista vastaan Classic-sarjassa, vaikka ei miehistä lopulta ollut vastusta Strikersin Jaana Turuselle.

Pro-sarjassa Markku Petäjämaa lähti viimeiseen sarjaan voittamattomana. Peter Strömbergillä oli vielä teoreettinen mahdollisuus nousta mitalille, mutta kisan ykkönen oli parempi. Lopulta 65 pistettä jäi rakoa Strömbergin ja pronssille tulleen Linus Boströmin väliin.
Linus putosi kakkossijalta kun Olli Pakonen kiirehti ohi ja Linuksella peli ei kulkenut ihan ajatuksen tapaan.

Championissa Janne Kolhonen nousi ykköseksi ja tuuletteli jo voittoa. Jorma Tarkiainen oli kuitenkin pari ruutua perässä mutta harmittavasti missasi ja menetti mahdollisuuden kisan voittoon. 16 pinnaa jäi eroa. Hannu Kousa kiilasi myös ohi Joonas Westerlundin, joka lähti 9. sarjaan kisan kärjessä.

Classicissa oli klassikon ainekset. Jaana Turunen oli neljäntenä kun lähdettiin ratkomaan kisan voittoa päätössarjaan. Kisaa johtanut Ari Salmi sukelsi pahasti ja takaa-ajajat kuroivat etumatkaa kiinni. Jaanalla oli tukijoukot takanaan ja hän pyyhälsi miesjoukon ohi tyylikkäästi ja meni Salmen ohi 4 pinnalla.

PRO- Sarja
1. Markku Petäjämaa, Patteri 2170 (bonus 240)

3. Hannu Kousa, Radio 1907 (180)
4. Joonas Westerlund, Lucky Strikers 1905 (150)
5. Jarmo Toivonen, City B 1879 (150)
6. Kari Toivonen, Steelers 1790 (150)
7. Ulf Jäderholm, Tuubi-71 1766 (120)
8. Pentti Heikkinen, Steelers 1743 (90)
9. Jarmo Rainola, TKS 1725 (120)
10. Kauko Parviainen, Steelers 1700 (60)

Kevätkokous 19.5.2016 klo 18 Tali

Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi muutamat valinnat.
Talousarvio ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin. Lisenssimaksu nousee siis eurolla ensi kaudella.
HBL puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta nykyinen pj Kaj Kerbs (Kehrä).
Hallitukseen valittiin vanhana jäsenenä seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Sami Heinilä (GB) ja uutena jäsenenä valittiin Heidi Manninen (Mercur). Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Tornadokselle seniorisarja

Tornados otti mestaruuden lähes suvereenilla tavalla. Vasta viimeisessä ottelussa mestaruuden jo teoreettisestikin ratkettua ote HIFK:ta vastaan herpaantui sen verran, että tuli tappio kokonaispinnoissa.
Ailec rynni Boltsin ykkösen ohi hyvällä 12. kierroksen vedolla eikä päätöskierroksella syntynyttä eroa pystynyt enää kiinni kuromaan. Boltsille jäi kuitenkin pronssit muistoksi päättyneestä kaudesta

GB-Jyrä  2-0 (950-865, 839-760)
1. ottelun ratkesi hyvissä ajoin ja toinen ottelu repsahti jyräläisten muutamaan tyhjään 7 ruudun kohdilla.
finaali
Patteri – GB 2 -1 (830-824, 930-961, 897-823)
1. ottelu ratkesi viimeisissä ruuduissa ja 2. ottelu 10. ruudun alussa.
3. ottelu lähti Patterilta loistavasti käyntiin ja mestaruus oli sinettiä vaille 8. ruudun vaiheilla.
tulokset ja henkilökohtaiset

naiset
semifinaali
GB – HKV  2-0 (620-610, 768-643)
GB ratkaisi 1. ottelun vasta viimeisessä ruudussa. Toisessa GB meni menojaan.
finaali
Mercur – GB tilanne 1-2 (742-834, 718-671, 680-728)
1. ottelussa GB:lle tuli tarvittava määrä kaatoja enemmän, kun Mercur paikkaili alun missailun jälkeen. 2. ottelussa osat kääntyivät toisinpäin vähemmillä kaadoilla.
3. ottelun 10. ruutuun mentiin GB 30 pinnan johdolla, mutta heillä oli yksi tyhjä alla…
Mercurille kauden viimeinen ruutu meni penkin alle: missejä, reikiä ja GB meni menojaan