Liiga-60 finaalit 22.-23.4.

Liiga-60 Tali

Viljo Tiitinen ja Tytti Vainikka mestareita

Tiitinen hiipi hiljaa avauspäivän sijalta 15. ylöspäin. Lopulta hän pääsi finaaliin lohkonsa kakkosena. Christer Ehnlund oli siinä ykkösenä.
Kun semeissä Tiitinen ja Ehnlund voittivat omat vastustajansa, niin finaalissa otettiin uusinta paremmuudesta. Nyt Tiitinen vei pidemmän korren. Ehkä Christerin 8. ruudun reikä avitti tietä voittoon, ehkä ei.
Oman jännityksensä kisaan toi Jouko Kuossari epätyypillisellä takeltelulla. Paikka loppuotteluissa oli hetken vaarassa.

Naisten puolella Tytti Vainikka oli Round Robinin jälkeen ykkönen ja oli myös sitä finaalin jälkeen. Inkeri Määttä tiputti moninkertaisen liigamestari Helena Kukkosen semissä, mutta loppusuoralla Tytti paineli ns. ”märkä savi pöllyten” selvään voittoon.
tuloslinkki

HBL 100 vuotta

100 vuotta tuli täyteen

juhlat on pidetty ja pöly laskeutuu vähitellen.
Ansiomerkkejä jaettiin muutamia ja tässä pari
(kaikki kuvat Lilli Palermaa)

Juhlakansaa oli mukavasti paikalla, niin kutsuttuna, kutsumattomana kuin jälkipelejä pelaamassa

Juhlakisan voitti Olli Sievers, Miikka Vaarala toisena ja Leevi Saikkala kolmosena. Kaikilla sama seura GB.
tulokset

Palataan arkeen ja normaaliin päiväjärjestykseen.
Kiitos juhlimassa olleille. Pirskeet taisivat olla saatujen kommenttien mukaan varsin mukavat. Ruoka ja kakku erityisesti. Kokki Mikolle pitää syvään kumartaa ja kiittää. Ja myös muille, jotka olitte juhlia järjestämässä. KIITOS

Veteraanien ottelut

Liitto-ottelu Helsinki-Hämeenlinna
Talin keilahallissa perjantaina 26.4.2024 n. klo 12.00

Joukkue: Komulainen Kari, Ylimäki Mauno, Aravirta Asko, Hossi Olli, Järvinen Seppo, Virkkala Markku, Nilsson Aarne ja Lilja Juha
Varalla: Kari Nurmi, Esa Sulkava, Erik Olin

Kaupunki-ottelu Tukholma-Turku-Helsinki
Tukholmassa 7.5.2024 noin klo 11.30

Lähtö 6.5.2024 Viking Line, Katajanokka klo 17.15
Kokoontuminen tuntia ennen laivan lähtöä

Joukkue: Kuossari Jouko, Aravirta Asko, Vartiainen Viljo, Pellikka Reijo, Hossi Olli ja Ehnlund Christer

Molemmissa otteluissa ilmoittautuminen Talissa olevaan nimilistaan!

Veteraanien 2×3-sarja

HVV:lle mestaruus

Viimeisellä kierroksella oli monta taite- ja jännityskohtaa.
Mestaruudesta ei isompaa kinaa enää ollut ja kultamitalit menivät sinne minne pitikin. HVV oli päätöskierroksella pitelemätön. Ailec hyvin mukana kakkosena, mutta pronssista piti laskea kauden keilapinnat ja HIFK oli kuin olikin JP:tä edellä. HIFK viimeinen sarja toi tarvittavan parituloksen ja se riitti himmeään mitaliin.

Mestaruusarjan alareunalla oli tasaista ja lopulta HKV nousi viivan päälle. Patterille riitti nollakierros, koska City B oli keilapinnoissa kaukana takana. City B:n ja HKV:n viimeisessä keskinäisessä sarjassa ratkaistiin ”viivapaikat”.

I divarin karsintapaikoilla oli kova kuhina A-lohkon puolella. Boltsi nousi viivan alta ylös, Globus piti 21 keilapinnalla HIFK IV:n takanaan ja Erä II olisi tarvinnut yhden pisteen lisää noustaakseen nenänsä viivan päälle.

VET 2X3  Lopputilanteet (17.4.2024)
henkilökohtaiset tulokset kierros 11 ja I/II div karsinnat:
mestaruusI divisioonaI/II divisioona karsinnat,  ja luokat

Bakerliiga HIFK:lle

Punapaidat jyräsivät muut

HIFK otti Talissa torstai-illan alkuun kaksi voittoa ja tarvitsi viimeiseen otteluun Radiota vastaan yhden sarjan. Tiukassa oli, mutta kolmannessa tuo onnistui.
Strikers kylvetti Radion toisessa matsissa puhtaasti 8-0 ja tarrasi tuolla voitolla kiinni mitalista ja jopa kultaisesta. Ihan sinne ei pinnat tällä kertaa riittäneet, mutta hopea tuli tasapistein Radion kanssa. Strikersilla oli sijoituksen kannalta tärkeät keilapinnat selvästi paremmat kuin Radiolla.
Bakermestaruuksia kahmineella/kähmineellä Radiolla oli nyt vuoro jäädä himmeälle mitalille. Alkusarjan parhaalle pronssit kaulaan saavutuksena kaudesta.
Kuvien ulkopuolelta kerrotaan, että Ke-Ro yritti kivuta kuviin  mukaan. Tässä finaalissa sijaluvuksi jäi se tuskaisen harmittava 4. Lupasivat parantaa tapansa ja olla ensi vuonna korkeammalla.

Tiukka taisto Talin illassa

HBL 4x1am saatiin päätökseen sunnuntaina. Patteri 1 oli jo varmistanut voittonsa ennen päätöspelejä. Muut mitalit ratkaistiin viimeisessä vaiheessa. Patteri 1 voitti Boltsin 16-0 ja näin boltsilaisten mitalin värin ratkaisi GB1-Patteri 2 matsi. GB:n junnut päättivät hienon nousunsa takamatkalta hopeisiin prenikoihin 12-4 voitolla. Ja Boltsille pronssia. Jos GB:n Antonio Valtonen ei olisi onnistunut ankkurina 10 ruudussa, niin keilapinnoja olisi laskettu pronssimitalin saajien selvittämiseksi. Tasaista siis oli.
Naisten mestaruuden vei Ailec.
I divisioonassa HK-Kehrä tunki itsensä keulapaikalle.

Päätöskierroksen pistetaulukko
LOPPUTILANTEET 7.4.2024
henkilökohtaiset tulokset kevät 2. pelikierros: mestis ja I divisioona

Jussi Laineelle mestaruus

HBL avoimet

Mestari Jussi Laine

Jussi Laine otti voiton Leevi Saikkalasta hieman hermostuneessa ja jännittyneessä Grande Finalessa luvuin 185-178. Kumpikin jäi alussa hieman telineisiin odottamaan toisen hyökkäystä. Ja lopussa Leevin epäonnistunut heitto oli Jussin voiton avain.
Pronssiottelussa Toni Toivonen meni kuin menikin – osin onnella ja osin taidolla – Karo Hilokosken ohi 203-200.

Välierissä Jussi voitti Karon 217-205 ja Leevi Toni lukemin 235-179.

Alkukilpailussa lohkossa A mentiin loppuruutuihin asti ennen kuin jatkajat saatiin selville. Teemu Raatikainen teki 225 ja pakotti Toni Toivosen tuuppaamaan ohi mennäkseen 31 pinnaa enemmän. Toni teki 257. Karo Hilokoski oli pudota loppupeleistä em. kaksikon pistäessä tulosta tauluun.
Lohkossa B Miikka Vaarala putosi viimeisessä sarjassa piikkipaikalta kolmoseksi. Jussi Laine voitti seiskasetissä Miikan ja samalla Leevi teki pitempää kaatojonoa muutaman radan päässä.

Finaalin RR-vaiheen tulokset
Naiset lopputulokset
1. Reija Lunden GB 1530+64=1594 sijalle 17. alkukilpailussa
2. Rolig Taija Strikers 1481+64=1543 sijalle 20.
3. Pitkänen Eila Boltsi-72 1400+64 = 1464 sijalle 26.

neljä parasta Saikkala, Laine, Toivonen ja Hilokoski

Veteraani Cup Tali

Inkeri Määttä voittoon

Määtän Inkeri tuli taloon, pesi ja pyykkäsi koko (mies)porukan.
Varttifinaalissa Markku Pennanen lähti kotimatkalle 194-162 tuloksella. Semifinaalissa Liiga-60 tulokas Olli Hossi oli kiitämässä kohti voitto, mutta niin vaan Hossinkin lento katkesi kuin kananlento Inkun rasteihin ruuduissa. Tulos 229-204.
Tolosen Tauno kepitti varttiottelussa Leif Lindbergin 259-205 ja semissä Kari Nurmen 222-203.
Finaalissa ei Taunollakaan paukut ja kantti riittäneet ryöstöön asti. Inkku jätti 9. ruudussa oven auki tehden sarjan ainoan tyhjänsä. Tauno vastasi kaatojen sijasta ysipaikolla ja peli oli taputeltu. Voitto Määtälle tuloksella 210-191. Vuoden 2023 kakkossija parani vielä yhdellä ylöspäin.