Talin Liiga 60

Veteraanien Liiga 60 finaalit

Liigamestarit on leivottu. Jaakko Pitkänen ja Hannele Uotila nousivat ykköspaikoille ja muiden oli tyytyminen himmeämpiin mitaleihin ja sijoituksiin. Tulokset alla.

Liiga 60 finaalit syksy 2016
miesten finaali 28.11: välierä 1 (36 jatkoon) ja välierä 2 (18 jatkoon)

Tapanilan kisa käyty

Erän Tripla jatkuu vielä viikon mm. junioreiden mestaruuskisoilla, mutta Rankingin osalta pinnat on jaettu. Tulokset.
Pari Cupin kolmas osakisa laitettiin myös pakettiin kuin ohi mennen. tulokset
Tästä eteenpäin osalla pelaajista alkaa huonompia pinnoja putoilla pois, koska vain 9 parasta suoritusta lasketaan rankingiin mukaan.
Ja on jo ehditty kysyä kuinka vuoden vaihteessa pinnat seuraavat jos/kun luokka muuttuu. Puolet syyspinnoista huomioidaan kevätpuolella.

HR7 Urheilutalo ja HR8 Tali

Munsons Turnauksessa saatiin ratkaistu Helsinki Ranking 7 ja tulokset kokonaisuudessaan tässä

Helsinki 1474
parasta A-luokka oli ”omilla kotikentillään” pelannut Tero Suokas GB Helsinki 1362 (sijalla 6.)

Champion
1 Hannu Kousa Radio Helsinki 1313
2 Elice Piksilä GB
Helsinki 1291

3 Janne Stenroos Ke-Ro
Helsinki 1280
paras nainen oli taas Elice, mutta tällä kertaa Anne Mikkonen (Munsons BC 1261)

Helsinki 1128
paras D-luokkalainen oli kotihallin metkut tunteva Antti Tolvanen Kallio Helsinki 1110 (sija 6.)

3 Erkki Pesonen Jyrä Helsinki 1376
ja kenellekkään ei liene yllätys että paras nainen oli: 7. Elice Piksilä GB Helsinki 1296

Classic
1 Raimo Rantonen JP Helsinki 1151
2 Juha Ikäheimonen Steelers Helsinki 1147
3 Tiina Tukia City B Helsinki 1140
paras D-luokkalainen oli pelihetkellä D:ssä ja sittemmin C:hen noussut Ikäheimonen

HR6 Ruusula

HKV:n kisasta on tätä kirjoitettaessa jäljellä finaali, mutta Helsinki rankingiin sillä ei ole enää vaikutusta. Tuloksista näytti muodostuvan tämän näköiset

1. sarja
Naisten kisassa oli 3 poisjääntiä. Loppuporukkaa lähti vetämään Leena Jokiniemi ja teki pientä kaulaa muihin 243-sarjalla. Tuovisen Ritva vielä hyvin perässä 214-sarjalla.
Miesten kisassa oli myös muutama poisjäänti ja yksi myöhästyminen, kun edessä madelleet ”kesärengasautot” tai muut kesäautoilijat eivät suostuneet tietä antamaan. Teemu Raatikainen (235) sai seurakseen kaksi Åbergia. Juha 234 ja Ari 225. Mutta kisa on vasta alussa…

2. sarja
Naisten kisassa matkataan edelleen Jokiniemen vedolla. 29 pinnaa eroa kakkosena olevaan Tuoviseen. Pirkko Halden irtautumassa muista kolmanneksi finalistiksi?
Åbergit lähtivät vetämään miesten letkaa Juha vähän edempänä 480 pistettä mutta Ari perässä 461 ja Raatikainen 450. Loppuletka Teemusta 28 pinnan päässä parin miehen voimin: Timo Mattila ja Raimo Mustajärvi.

3. sarja
Leena on ykkösenä naisten puolella, mutta Liisa Ylijoki pamautti itsensä kakkoseksi 209 sarjalla ja samalla Tuovinen hieman kyykkäsi mutta on edelleen kolmantena ja finaalipaikassa kiinni.
Miesten puolella sattui pari heikompaa sarjaa tai hiljaisempaa hetkeä. Ari Äberg ja Teemu Raatikainen putosivat kärkikolmikosta. Juha Åberg painaa kärjessä kuin nuori hirvi ja on saanut vajaat 40 pinnaa kaulaa muihin. Timo Mattila nousi parrasvaloihin ja Hannu Tuppurainen heräilee (sarja 279) kisaan mukaan, kun oli myöhästyä koko kamppailusta. Erot pieniä tai jopa olemattomia: 13 pinnan sisällä 5 miestä sijoilla 2-5.

4. sarja
Leena Jokiniemi ja Liisa Ylijoki ovat finaalissa ellei jotain ihmettä tapahdu. 224 ja 225 sarjat siivittivät heidät muilta karkuun. Ritva Tuovisen niskaan puhaltelee Pirkko Halden 20 pinnan päästä.
Miesten kisassa tunnelma tiivistyy, kun Teemu Raatikainen päätti nousta kisaan mukaan ja meni piikkiin 238 sarjalla. Juha Åberg kakkosena 867, Ari Åberg ja Timo Mattila 7 pinnaa perässä. Raimo Mustajärvi 844 ja Hannu Tuppurainen 830 eli vielä iskuetäisyydellä.

5. sarja
Naisten kisassa kolmas paikka meinasi mennä tiukalle, mutta Tuovinen piti kuin pitikin Haldenin takana. 5 pinnaa jäi eroksi. Jokiniemi ja Ylijoki selvästi finaaleihin isolla erolla muihin.
Miesten kisassa pelattiin finaalipaikoista viimeisiin keiloihin asti. Juha Åbergin paikka meni pariin viimeiseen ruutuun: tyhjä ja ohi. Niin keilasta kuin finaalista. Hannu Tuppuraiselle olisi riittänyt 9 viimeiseen mutta vain 8 lähti ja Ari Åberg pääsi sisään finaalipeleihin.

Naisten parien mitalistit ovat:
1 Boltsi-72 III 2414 (Liisa Ylijoki 1286 (210) ja Tarja Pennanen 1128 (216))
2 Steelers 2413 (Ritva Tuovinen 1265 (180) ja Jaana Rasinen 1148 (228))
3 Mercur 1 2373 (Leena Jokiniemi 1180 (66) ja Pirkko Halden 1193 (150))

Miesten joukkuekisan kärki pysyi viimeisen viikonlopun muuttumattomana
1 HIFK 1 3828 (Carl Fagerholm 1171 (84)- Jan Fäldt 1331 (84) – Petri Lehtonen 1326 (42))
2 Boltsi-72 3732 (Juha Åberg 1359 (24) – Ari Hilokoski 1210 (72) – Markku Pennanen 1163 (66))
3 Tela 3711 (Altti Mauno 1213 (108) – John Öström 1151 (114) – Kauko Pyyskänen 1347 (90))

TKS:n finaali

TKS Törät-kisan finaali Pinjetsin Mika Heinon näytös

Mika heitti finaalin toiseen sarjaan 300 ja pääsi kokeilemaan toista 300 sarjaa pudotuspelien finaalissa, mutta 10 keila jäi pystyyn.
Heino teki myös hallin uudet kahden 550 ja kolmen 829 sarjan ennätykset. Melkoiseen kaatorulettiin äitynyt Heino teki yhteensä 23 kaatoa yhtäperää, joka saavutus sekin. Videossa Heinon viimeiset heitot 300 sarjassa.
Paljon onnea kaikille finalisteille ja erityiskiitos TKS :lle hienosti järjestetystä kisasta. Ensi vuonna pannaan astetta paremmaksi .