Järvinen ja Jokiniemi seniorimestareita

HBL Seniorimestaruus 3.2.2014, Fun Bowling, Urheilutalo

Jokiniemelle viides, Järviselle ensimmäinen

GB:n Harri Järvinen lähti kisaan tarkoituksena olla sellaisella sijalla, jossa edellä ei olisi 11 muuta pelaajaa. Kun pinnoja lopussa ynnättiin niin hänen takanaan oli nuo 11 muuta ja paikka Grande Finalessa oli taskussa.
Alkukilpailun neljästä parhaasta kolme oli kisan puolivälissä vielä kärkipaikoilla, mutta naapuripöydässä alkukisan sijoille 5.-8. pelanneet saivat loppuun hyvän menon päälle ja heistä kolme nousi mitalipeleihin ohi kärkikaartin.
Järvinen oli kisan 1. sarjan jälkeen kärjessä, joten paikka kärjessä loppupinnoissa oli ansaittu. Tasapinnoissa oli Jyrän Raimo Mustajärvi, mutta viimeinen sarja oli Järvisellä parempi. Itse asiassa viimeisen sarjan viimeiset ruudut ratkaisivat kärkipaikan. Boltsin Juha Åberg tuli myrskyn lailla ja latoi viimeiseen sarjaan 280 ja joutui hetken jännittämään mihin tuolla tuloksella päästään. Naapurissa Patterin Pentti Kortemäki hyytyi ja niin teki myös GB:n Tero Suokas ja Jouko Kuossari.

Åbergin 280 ei ollut illan paras sarja. Patterin Mika Ketola teki 300 neljänteen sarjaan mutta muiden sarjojen mennessä heikommin, niin hänen sijaluvukseen jäi 11.

Naisten finaalin puolivälissä näytti siltä, että Leena Jokiniemi ei olisi puolustamassa neljän voiton putkeaan. Mercurin Riitta Kekki, Sepottarien Helena Kukkonen ja Kehrän Kirsti Piipari olivat edellä. Vähän mutta kuitenkin edellä.
Leena teki neljänteen 266 ja nousi kärkeen ja pysyi siellä myös viidennen jälkeen. Piipari ja Kekki hyytyivät viimeisissä sarjoissa ja kokenut kisapeluri Marjatta Ruotsalainen hivutti itsensä kakkospaikalle parilla pinnalla ohi Kukkosen.

Finaalit
Ruotsalainen – Kukkonen 194-167: Jatalle tuli tyhjä neljänteen, mutta Kukkosen reiät ruuduissa 5. ja 7. sekä kaatojen puute käänsivät sarjan
Jokiniemi – Ruotsalainen 215-213: Jatta teki tyhjän heti alkuun eikä neljän kaadon jono enää auttanut Leenan tehdessä kolmen jonon. Viidettä mestaruutta ei vienyt loppuun tullut 7-10 reikä sillä voitto oli jo taskussa.

Mustajärvi – Åberg 235-189: molemmat aloittivat kaatojonolla. Raimo teki reiän neljänteen ja Åberg pääsi hieman karkuun kaadollaan. Juhan peli sortui reikiin 7., 9. ja 10. ruuduissa ja kun Raimo teki loppuun vielä viiden kaadon jonon niin ottelu oli taputeltu.
Järvinen – Mustajärvi 186-182: Harri pelasi seiskaruutuun asti puhtaasti viidellä kaadolla ja yhdellä paikolla. Sen jälkeen tuli reiät Åbergin tavoin 7., 9. ja 10. ruutuihin ja jäätiin odottamaan Raimon vastaiskua. Raimo oli tehnyt tyhjät 2. ja 7. ruutuun, joten hyvin tasoissa oltiin ennen viimeisiä ruutuja. Raimo heitti kymppiruudun ensimmäisessä 9 pois ja 10-keila jäi nurkkaan kummittelemaan. Kävi samoin kuin aikaisemmin kakkosruudussa eikä tuo yksinäinen keppi lähtenyt ja näin melkein jo maansa myynyt Järvinen sai ansaitsemansa voiton.

sen_mestarit
Harri Järvinen ja Leena Jokiniemi

 

tulokset
miehet
1. Harri Järvinen, GB
2. Raimo Mustajärvi, Jyrä
3. Juha Åberg, Boltsi-72

naiset
1. Leena Jokiniemi, Mercur
2. Marjatta Ruotsalainen, Mercur
3. Helena Kukkonen, Sepottaret

Finaalin 1. vaihe
miehet
1. Järvinen 1166
2. Mustajärvi 1166
3. Åberg 1156

4. Pentti Kortemäki, Patteri 1143
5. Tero Suokas, GB 1141
6. Jouko Kuossari, GB 1122
7. Peter Strömberg, Tornados 1110
8. Asko Aravirta, Munsons BC 1067
9. Veijo Ylitörmä, Boltsi-72 1063
10. Teemu Raatikainen, GB 1011
11. Mika Ketola, Patteri 990
12. Vesa Lehmusvyöry, Jyrä 939

naiset
1. Jokiniemi 1025
2. Ruotsalainen 990
3. Kukkonen 986

4. Riitta Kekki, Mercur 962
5. Kirsti Piipari, Kehrä 921
6. Leena Vanhatalo, Mercur 871
7. Eija Pasenius, Sepottaret 814
8. Anneli Haaksivuori, HKV DNS