Aihearkisto: Yleinen

HBL tasoitusmestaruus

Epävirallinen kisailu Talissa

HBL joukkue- ja parimestaruuden sivukisana ja Ailecin isännöimänä käytiin epävirallinen mestaruuskisa tasoituksin. Voittajat eivät liene yllätyksiä kenellekään.
Mukava kisalähtö ja saatiin pelattua rajoitteista huolimatta.

HBL epävirallinen tasoitusmestaruus 24.11.: joukkue – pari

Koronaohjeistusta

Tilanne alkaa kehittyä huonoon suuntaan, joten on paikallaan kerrata muutamat koronaohjeistukset: SKL:n löytyy tuosta alempaa ja Olympiakomitealta löytyy seuraavanlaista tietoa virustilanteesta ja vaikutuksista.

SKL:n koronaohje

SKL:n koronaohje on tarkastettu ja siihen on tehty pari täsmennystä, joihin keilaajia ja keilahalleja pyydetään tutustumaan:

  • Koronasuositukset ja määräykset ovat usein paikallisia, joten paikallista ohjeistusta on aktiivisesti seurattava
  • Keilahalleille on lisätty pyyntö seurata tarkasti paikallisia viranomaissuosituksia ja matalalla kynnyksellä edellyttävän kasvomaskien käyttöä keilahallilla rata-aluetta lukuun ottamatta. Keilatessa kasvomaskia ei edellytetä, koska radoilla turvavälien noudattaminen on mahdollista.
  • Pelivuorojen vaihtumisen ajat ovat usein ruuhkaisia ja keilahalleja, paikallisliittoja sekä seuroja pyydetään miettimään pakallisesti sopivia ratkaisuja ruuhkatilanteiden välttämiseksi. (keinoja voivat olla mm. aikataulumuutokset, kulkureitit, peliasujen pukeminen jo kotona ja vain pallojen haku hallilla palloparkista tms.)

Suositusten mukaisesti keilailussa tulee pyrkiä välttämään tilanteita, joissa ihmisten kanssakäymisessä syntyy tartuntariskejä. Toimintaohjeita tehdään, mutta ratkaisevin tekijä on kuitenkin jokaisen yksilön vastuullinen toiminta: älä osallistu tapahtumiin, jos tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, huolehdi käsihygieniasta sekä käytä kasvomaskia aina, kun menet paikkoihin, joissa turvavälien noudattaminen on haasteellista.

Haasteellisista ajoista huolimatta toivon kaikille onnistumisen elämyksiä sekä mukavia hetkiä kavereiden kanssa keilaradoilla.

Päivitetyn koronaohjeistuksen löydät seuraavasta linkistä;
Suomen Keilailuliiton ohjeistus keilailuun koronapandemian aikana

Koronarajoitukset

Tilannetietoa

SKL:n kokoama tietopaketti

Se miten HUS-alueen koronarajoitukset kaikkiaan vaikuttavat HBL:n kilpailutoimintaan päivittyy koko ajan. Sarjatoiminnassa pelipäiviä joudutaan siirtämään, mutta siihen oli varauduttu.
Erikoiskilpailut ja hallien perustoiminta jatkuu normaalisti. Isommat sarjakierrokset ja liigat, isommat kutsuerät, SKL Ranking ja muuta tapahtumat, joihin odotetaan paljon väkeä ja/tai voidaan siirtää, perutaan tai siirretään tapauskohtaisesti.
Sarjapelit 4×1 am, 5×5 Eu ja veteraanien sarjat siirretään rajoitusjaksolta.
13.12. 4×1 am siirtyy  pelattavaksi 17.1.2021
29.11. 5x5Eu siirtyy pelattavaksi kauden loppuun 9.5.2021
25.11. VET 3×3 siirtyy pelattavaksi 16.12.2020
2.12. VET 2×3 siirtyy pelattavaksi 13.1.2021
9.12. VET 3×3 siirtyy pelattavaksi 20.1.2021

Veteraanien Liiga-60 finaalit pelataan, mutta aikataulut menivät uusiksi. Aikataulu ja pelilistat: miehet A, miehet B, naiset
Talissa maanantailiigat jatkuvat, kun pelataan vain omilla radoilla ja omassa ”joukkuekuplassa”.
HBL mestaruuskilpailut jatkuvat Ailecin kisan yhteydessä ja tiistain erikoislähtö isompana erikoiserätapahtumana perutaan, mutta pelataan normaalina kisalähtönä.
Juniorit pelaavat oman mestaruuskisansa 29.11. Tapanilassa.

Erikoiskilpailuja jatketaan ryhmäkokoja ja etäisyyksiä valvomalla.

Halleista Tapiola on auki normaalisti 75% asiakaskapasiteetilla.
Masala on normaalisti avoinna.
Talissa on maskipakko ulko-ovelta yleisissä tiloissa ja pelatessa vahva maskisuositus. Halli, harjoittelut ja kisat pyörivät.
Tapanila on auki normaalisti ja kisatoiminta pyörii.
Urheilutalo normaalisti auki poikkeustilanteen rajoituksilla.
Ruusulan kilpailutoiminta on remontin takia pysähdyksissä.

VETERAANEILLE TIEDOKSI !

Talin Liiga-60 finaalit ma-ti 23.-24.11.2020 klo 10.00
Finaalien säännöt löytyvät ilmoitustaululta sekä HBL:n veteraanien sivuilta.
Koronapandemia huomioitu.

Ilmoittautuminen kinkkukisaan ti 1.12.2020 klo 10.00
Talin ilmoitustaululla oleviin listoihin.

Tapiolan finaali

Syysrykäisyn finaalissa 10.11. klo 18.30 Tapiolassa pelaavat
1. Sebastian Ros
2. Markus Keskiruokanen
3. Marko Meriluoto
4. Juuso Tiainen
5. Ville Kröger
6. Petri Kuossari
7. Juha Åberg
8. Olli Hossi
9. Eila Pitkänen
10. Antonio Valtonen
11. Marco Karvinen
12. Marko Saikkala

Koronatilanteen vaikutukset

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

Olympiakomitean sivuilta löytyy tietoa asiasta LINKKI

Hallit antavat omat suosituksensa maskien käytöstä pelialueen ulkopuolella.
Varmaan noudattavat pitkälti Helsingin kaupungin liikuntapaikkoja ja koulujen liikuntasaleja koskevaa koronan leviämisen torjuntatoimenpiteitä. Halleilta tarkemmat tiedot ja ohjeet.

SKL:n kilpailu- ja sarjavaliokunta on määritellyt keilailun osalta tarkennusta Olympiakomitean ohjeeseen seuraavasti:

  • Aikuisten harrastustoiminnalla tarkoitetaan yli 20-vuotiaiden toimintaa. Lasten ja nuorten harrastustoiminta on sallittua turvallisuusohjeet huomioiden ilman erillisiä rajoituksia.
  • Keilailua voidaan pitää yksilölajien harrastusryhmänä. Myös sarjapelit kuuluvat harrastusryhmä käsitteen sisään, eikä niihin sovelleta harrastusjoukkueisiin kohdistuvia suosituksia.
  • Sairaanhoitopiirien mukaisilla alueilla koronan perustason ja kiihtymisvaiheen tilanteissa korostetaan lähikontaktien välttämistä ja turvavälien noudattamista.  Mikäli alueella on voimassa leviämisvaiheen tilanne, tulee keilaajien harrastaa lajia omassa harrastusryhmässä ja tämä tarkoittaa käytännössä useissa halleissa keilaamisen välttämistä.

Tavoitteena on pitää kilpailu- ja sarjatoiminta käynnissä turvallisesti kulloinkin voimassa olevien suositusten mukaan.  Tässä tärkeää on jokaisen keilaajan sitoutuminen noudattamaan ohjeita ja suosituksia, vain toimimalla vastuullisesti voimme luoda edellytykset toiminnan jatkumiselle.

Yhteenveto toimintaohjeista ja suosituksista keilailussa (SKL:n koronaohjeistus liitteenä):

  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
  • Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen kilpailun tai harjoituksen, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet. Huomioidaan paikalliset määräykset kasvomaskin käytöstä.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen kilpailun tai harjoituksen. Käsidesiä on oltava saatavilla harjoituksen aikana.
  • Keilahallin antamia toimintaohjeita ja suosituksia tulee noudattaa. Näissä on otettu huomioon alueelliset viranomaisohjeet ja suositukset.

Koronatilanteesta

Vielä mennään suunnitellusti

Torstain iltapäivän aikana on jo tullut kyselyjä miten kisatoiminta jatkuu.
Toistaiseksi niin normaalisti kuin tähänkin asti on voitu pelata. Viikonlopun 4×1 am sarjakierros pelataan ja hallien kisat pyörivät suunnitellusti.
Ensi viikolla Liiga-60, veteraanien 2×3 ja baker-liiga ovat ohjelmassa niille varattuina aikoina
Käytetään maskeja ja pidetään turvavälejä!

Tämä on tilanne näin torstaina klo 17. Jos ja kun tilanteeseen tulee muutoksia, niin niistä kerrotaan ja tiedotetaan heti kun on vahvistettua tietoa saatavilla.
HBL:n kilpailuvaliokunta kokoontuu maanantaina 19.10. ja HBL:n hallitus kokoontuu sovitusti 27.10. tai mahdollisesti aikaisemmin jos on tarvetta.

Ainoa varma asia toistaiseksi on, että HBL:n syyskokousta siirretään lokakuun lopusta marraskuun loppuun.

Markkinointityöryhmä

Uusi ryhmä koolle

Tarkoitus ei ole perustaa ”sponssien hankintanyrkkiä” vaan ryhmä joka voi suunnitella ja kehittää hallien tapahtumia ja syventää esim. SM-kisojen näkyvyyttä alueella. Olla hallien ja järjestäjien käytettävissä ja apuna.
Aluetta ei rajata HBL:n rajojen mukaan, sillä pääkaupunkialue on yksi kokonaisuus eikä keilailun rajaukset kiinnosta satunnaista katsojaa, perjantaipallon pyörittäjää tai lajista kiinnostunutta tukijaa.

Ryhmän tavoite on olla tukija ja sparraaja tapahtumissa ja kisojen kehittämisessä yleisölle päin. Kokoonpano saa muuten määritellä omat linjansa varsin vapaasti jäsenten osaamisalueiden mukaan.

Kun uskot että sinulla on annettavaa keilailulle ja pääkaupunkialueen keilailulle erityisesti omalla osaamisellasi tapahtumien järjestämisestä, viestinnästä, myynnistä ja/tai markkinoinnista, niin ole yhteydessä Ristoon 040-9004787.

Jos haluat antaa omaa osaamistasi ryhmälle kuulumatta kokoonpanoon, niin aina on mahdollisuus tulla kertomaan omia ideoita ja antamaan vinkkejä.

Tavoite on saada ryhmän perusta kokoon lokakuun aikana