Kausi jatkuu

Hallit auki!

Kesäkuussa hallit avataan ja taas pääsee keilaamaan! Katso lista avauksista.
Kuun alussa on varmasti joitain käynnistysongelmia ja aina ei tiedä onko hallin kahvila/ravintola avoinna vai pidetäänkö luukut myyntitiskien edessä. Mistä ihmeestä pääsen ostamaan ratatunnin, kun kassa on tuolla luukun ja ison munalukon takana! Kenen vika, kun pallot menevät piloille keilakassissa. Tai on se ainakin tuon tai tämän ellei peräti sen kiintiöjäsenen.
Viimeisten tietojen mukaan kaikissa halleissa luukkujen pitäisi olla varastossa ja tiskien avoinna ja toiminta niin normaalia kuin se vain voi olla. Maskilla tai ilman.

Ei isompaa hätää vaikka AVI, ELY, THL tai joku muu kolmikirjaiminen istanssi kapuloita rattaisiin heittelisi. Kyllä hallit aina keinot keksivät ja joku osaa varmasti rahastaa jokaisen radalle pyrkijän.
Palkataan Business Finlandiin hakemuksia kynä sauhuten väsäävä konsultti apuun ja rahastus onnistuu. Ehkä kauppaan kuuluu pieni sadan tonnin kusetus siinä sivussa.

Painajaiset siis pois. Hallien ovet ja ovenkahvat pestään, pyyhitään ja killotetaan sekä saranat öljytään juuri sinua varten. Siellä kassalla on se sama tuttu naama moikkaamassa ja ottamassa vastaan maksukorttisi – muut maksutavat eivät ole suositeltavia – ja sopuisaan kesähintaan ilman koro(na)tuksia.

Kysymyksiä kuinka pelataan ja miten toimitaan on tullut ja niihin pyritään vastaamaan. Hallit ja me kilpailunjärjestäjinä olemme pahasti mutu-pohjalla liikkeellä, sillä kuka olisi voinut ennakkoon tätä tilannetta odottaa. Parhaamme teemme ja vauhdissa sovellamme, jotta päästään palloja vierittämään.

Jotta ei menisi ihan viskelyksi, niin virallisempaa päästään pelaamaan, virpomaan tai kahvaamaan.  Ja tuulettamaan.

HBL:n sarjoja

pelataan Talissa kesäkuussa alkuviikoilla niiltä osin kuin pystytään. Riskiryhmät, ikärajoitukset , THL:n Valtioneuvoston korvaan supattamat suositukset ja SKL:n kilpailuohjeistukset huomioiden. Pelataan normaalia väljemmin ja normaalia leppoisemmalla mielellä. On kesä ja aurinko paistaa tietysti ne pari kertaa silloin kun on pelipäivä. Mutta kaatoja odotellessa.

Alempana alustavat pelipäivät HBL:n sarjoille ja kaikissa aloitusaika klo 18. Pelipaikka Tali.
Sarjaohjelmat viimeisille kierroksille ovat tässä
5×5 eu
Trio mestaruussarja
Pelit vaikuttavat jonkin verran sijoituksiin ja sen mukaan maksettaviin rahapalkintoihin sekä kauden 2020-2021 painotettuihin sarja-arvontoihin. Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat yleensä seuraavalla kaudella vasta kevätpuolella toisensa. Mitalit jäävät ”keräilykappaleiksi” ensi kauteen.
2.6. Trio, mestarussarja kaksi kierrosta. Näillä näkymin 8 joukkuetta mukana
3.6. 5×5 eu, normikierros. 4 joukkuetta varmasti mukana
4.6. Seniorisarja mestaruussarja, koko loppukausi eli 3 kierrosta ja 9 sarjaa. 8 varmasti mukana.
9.6. Trio, kauden loput sarjat
10.6. 5×5 Eu
11.6. Firmaliigan DUO-kierros
4x1am mestaruussarja ja I divisioona
pelataan lauantaina 6.6. klo 12 (mestis) ja klo 15 (I divisioona).
Peliohjelma on alkuperäisen mukainen.
Sarjoissa huomoidaan kisavaatimukset eikä normaaleja ratavaihtoja tehdä. Joukkueet pelaavat kaikki sarjansa omalla rataparilla. Poikkeuksena on 5×5 eu joka pelataan samalla radalla saman vastapuolen kanssa eli 1. sarjan vastustajan kanssa. Muut sarjat pelataan muita vastapuolen pelaajia vastaan vaikka ovat eri radalla.
Ratojen väljennetään jotta ihan olka olkaa vastaan pelata.

Kesä saadaan nopeasti kulumaan ja syksyllä otetaan uudet askeleet harjoitus- ja kilpailumielellä. Onhan heti siinä syyskuussa monet SM-kisat pelattavissa. Tulkaa kannustamaan omia SM-senioreiden finaaleihin Tapanilaan 12.-13.9.

-Risto-
kuvat allekirjoittaneen

Tämä on päänavaus HBL:n blogiosastolle. Tavoite on saada perusteltuja ja kantaa ottavia juttuja julkaistavaksi. Kyse ei ole keskustelupalstasta ja nimimerkin takaa huutelusta. Omalla nimellä asiaa ja asian vierestä. Kuvat – omat tai luvan kanssa varastetut – mukaan ja teksti jotenkin jäsenneltynä.
Materiaalin lähetys suoraan sensorille HBL:n toimistoon.