Seurapalaverin antia

Ensi kauden sarja- ja kilpailumuutoksia

Toistakymmentä seurojen edustajaa kokoontui Talin saunakabinetissa puhelemaan tulevan kauden muutoksista.
Tuntuvin muutos on sarjapelien luokkatasoitukset. 1.7. alkaen käytetään HBL:n seniori-, trio- ja 4x4eu-sarjoissa seuraavia luokkatasoituksia:
M=0, A=5, B=15, C=25, D=40. Hamelisät poistetaan.
Veteraanien 2×3 ja 3×3 sarjoissa ikähyvitykset pysyvät ja naisten ”hamelisä” säilyy eli näiden osalta ei muutoksia. Muutos sarjassa koskee sarjojen ikärajaa.  Veteraani-ikäraja nousee vuosittain  seuraavan viiden vuoden aikana ja HBL:n sarjoissa seurataan tuota nousua.

4x1am sarjassa kausi aloitetaan tasoryhmissä eli jos kaikki jatkavat, niin kauden päättäneet mestaruussarja ja I divisioona ovat aloitusryhmät. Syksyllä kaksi pelipäivää ja keväällä toiset kaksi. Talvella mestaruusarjan heikoimmat ja I divarin parhaat pelaavat välikarsinnan kevään pelipaikoista. Tämä sillä oletuksella että joukkuemäärä on suunnilleen sama kuin nykyinen.

4x4eu-sarja pelataan tuplacup-kaaviolla, jos tulee tarpeeksi joukkueita mukaan. Otteluita tulee vähintään 2 ja enimmillään yhdelle joukkueelle 7, jos joukkuemäärä on 8 ja pelaa täyden hävinneen puolen kaavion alusta loppuun. 3-5 ottelua kauteen tulee suurimmalle osalle.
Tuplacup-kaavio mahdollistaa sarjan pelaamisen pienissä halleissa.

Baker-sarjassa saa ensi kaudella pelata ilman lisenssiä. Seuran jäsenyys on oltava.

Erikoiskilpailuista käytiin keskustelua eri kanteilta. Kilpailuvaliokunta käsittelee kisoja ja keskustelun palautteita kesäkuun kokouksessaan.
Liiga-60 jatkaa entiseen tapaan. Veteraanien ikärajan nosto ei toistaiseksi aiheuta toimenpiteitä. Joukkoon pääsee edelleen mukaan sinä kalenterivuotena kun 60 vuotta tulee täyteen.
HBL:n veteraanien mestaruuskisassa ikäraja nousee yleisen linjan mukaisesti.