HBL Veteraanifinaali

Uusi ja vanha mestari

Tytti Vainikka otti kuudennen veteraanien henkilökohtaisen mestaruuden kukistamalla finaalissa ensikertalaisena olleen Leena Jokiniemen. Leenalla on muita finaaleja ja voittoja ”lasten” sarjoista, mutta nyt ei vielä napannut tämän sarjan voitto. Finaali Tytille lukemin 223-173.
Semifinaalissa Leena kukisti kolminkertaisen veteraanimestarin Helena Kukkosen luvuin 190-164.

Miesten puolella pistettiin puolustava ja nelinkertainen mestari polvilleen heti semifinaalissa. GB-läisten keskinäisessä ottelussa Jukka Peltonen oli parempi luvuin 224-206.
Finaalista odoteltiin alkukilpailussa hyvää kaatovirettä esitelleen ja jo kertaalleen mestaruuden voittaneen Kari Komulaisen näytöstä, mutta niin vaan kepit jäivät pystyyn ratkaisupaikoissa ja voittajaksi leivottiin ensikertalainen Peltonen lukemin 185-175.

Komulainen johti alkukisaa heti alusta alkaen. Kaatojono (9) heti alkuun ja karkumatkalle. Kuossari ajoi välimatkaa umpeen, mutta niin vaan dieselkin hyytyy ja lopussa oli vielä 3 pinnaa Komulaisen eduksi.
Jukka Peltonen hiippaili mukaan kärkikolmikkoon vasta 5. sarjassa. Sitä ennen kolmospaikassa oli kiinni Juha Purola ja Asko Aravirta.

Naisten kisassa Vainikka vei lähes koko ajan. Kukkonen oli piikissä 4. sarjan jälkeen, mutta sen jälkeen Helena hieman säästeli kaatoja ja paikkoja ja Tytti sekä Leena painelivat ohi. Inkeri Määttä oli kisassa hyvin mukana aina 4. sarjaan saakka, mutta 5. sarjassa tehdyt 6 tyhjää rokottivat pistepussia liikaa.

tulokset alkuosasta