HFK Kisan finaali

Ted Hillnerille voitto

Ailecin Ted Hillner pelasi oivallisesti kaikki 5 sarjaa ja otti ykköspalkinnon rahat tilillensä. Kolme seuraavaa sijaa oli kiinni yhdestä tai kahdesta kaadetusta keilasta oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Edellisenä iltana Talissa hurjastellut GB:n Olli Sievers jäi reilut 70 pinnaa Tedistä, mutta otti kakkossijan vain 2 pinnan turvin. GB:n Lilli Palermaa kiilasi itsensä kolmanneksi 6 pinnaa Mainareiden Tomas Käyhkön edelle.

TULOKSET
1. Ted Hillner 1195 (25)
2. Olli Sievers 1119 (105)
3. Lilli Palermaa 1117 (170)
4. Tomas Käyhkö 1111 (0)
5. Jussi Laine 1082 (0)
6. Eeva Saukkonen 1076 (230)

kisan kaikki tulokset

 

Helsinki Ranking finaali

Ranking on nyt järjestyksessä

finaalit pelattiin 27.5. klo 18 Talissa
Parhaat ovat tuloslistan yläpäässä ja kauden aikana hyvin menestyneet, mutta finaalissa paremmillensa hävinneet listalla alenevassa järjestyksessä.
Pro-luokassa Karo Hilokoski paineli heti alusta omille teilleen. Leevi Saikkala yritti pysytellä jossain lähietäisyydellä. Tomas Käyhköllä alku meni ihan penkin alle eikä loppukiri riittänyt kolmatta sijaa parempaan. Tällä kertaa.

Championissa pelattiin pitkään tasaisesti ennen kuin Devi Rizal repäisi eroa ja kaulaa. Jukka Peltonen pysyi mukana, mutta matka kultamitalille jäi haaveeksi. Boltsi kaksikko ratkoi pronssin kohtalon ja lopulta bonareilla parempi Samuli Susiluoto kävi mitalin pokkaamassa.

Classicissa ei ollut voittajasta epäselvyyttä ensimmäisen ruudun jälkeen. Olli Sievers pyssytti sellaisen tuloksen että olisi voinut siirtyä katsomoon jo enne päätössarjoja. Ainostaan Pron voittaja Karo Hilokoski teki parempaa tulosta keskiarvon mukaan. Olli oli todella nopea ja ehti kadota mitalikuvistakin. Tuli kuitenkin takaisin ja sai mitalinsa.
Anki Kippo ja Jaana Turunen saivat loistaa kuvissa, jos tuloksissa Olli vei päähuomion.

tulokset

 

Seurapalaverin antia

Ensi kauden sarja- ja kilpailumuutoksia

Toistakymmentä seurojen edustajaa kokoontui Talin saunakabinetissa puhelemaan tulevan kauden muutoksista.
Tuntuvin muutos on sarjapelien luokkatasoitukset. 1.7. alkaen käytetään HBL:n seniori-, trio- ja 4x4eu-sarjoissa seuraavia luokkatasoituksia:
M=0, A=5, B=15, C=25, D=40. Hamelisät poistetaan.
Veteraanien 2×3 ja 3×3 sarjoissa ikähyvitykset pysyvät ja naisten ”hamelisä” säilyy eli näiden osalta ei muutoksia. Muutos sarjassa koskee sarjojen ikärajaa.  Veteraani-ikäraja nousee vuosittain  seuraavan viiden vuoden aikana ja HBL:n sarjoissa seurataan tuota nousua.

4x1am sarjassa kausi aloitetaan tasoryhmissä eli jos kaikki jatkavat, niin kauden päättäneet mestaruussarja ja I divisioona ovat aloitusryhmät. Syksyllä kaksi pelipäivää ja keväällä toiset kaksi. Talvella mestaruusarjan heikoimmat ja I divarin parhaat pelaavat välikarsinnan kevään pelipaikoista. Tämä sillä oletuksella että joukkuemäärä on suunnilleen sama kuin nykyinen.

4x4eu-sarja pelataan tuplacup-kaaviolla, jos tulee tarpeeksi joukkueita mukaan. Otteluita tulee vähintään 2 ja enimmillään yhdelle joukkueelle 7, jos joukkuemäärä on 8 ja pelaa täyden hävinneen puolen kaavion alusta loppuun. 3-5 ottelua kauteen tulee suurimmalle osalle.
Tuplacup-kaavio mahdollistaa sarjan pelaamisen pienissä halleissa.

Baker-sarjassa saa ensi kaudella pelata ilman lisenssiä. Seuran jäsenyys on oltava.

Erikoiskilpailuista käytiin keskustelua eri kanteilta. Kilpailuvaliokunta käsittelee kisoja ja keskustelun palautteita kesäkuun kokouksessaan.
Liiga-60 jatkaa entiseen tapaan. Veteraanien ikärajan nosto ei toistaiseksi aiheuta toimenpiteitä. Joukkoon pääsee edelleen mukaan sinä kalenterivuotena kun 60 vuotta tulee täyteen.
HBL:n veteraanien mestaruuskisassa ikäraja nousee yleisen linjan mukaisesti.

HBL kevätkokous

Palaverin paikka

on taas aika valita hallitusta ja suunnitella tulevaa
Toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevat Järjestökalenteri-osioon kun hallitus on ne hyväksynyt.
Kahvia ja pullaa on tarjolla.
Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä, mutta ilman äänioikeutta.

Kevätkokous 30.5.2024 klo 18 Tali

Asialista
Valtakirjapohja

HBL Veteraanifinaali

Uusi ja vanha mestari

Tytti Vainikka otti kuudennen veteraanien henkilökohtaisen mestaruuden kukistamalla finaalissa ensikertalaisena olleen Leena Jokiniemen. Leenalla on muita finaaleja ja voittoja ”lasten” sarjoista, mutta nyt ei vielä napannut tämän sarjan voitto. Finaali Tytille lukemin 223-173.
Semifinaalissa Leena kukisti kolminkertaisen veteraanimestarin Helena Kukkosen luvuin 190-164.

Miesten puolella pistettiin puolustava ja nelinkertainen mestari polvilleen heti semifinaalissa. GB-läisten keskinäisessä ottelussa Jukka Peltonen oli parempi luvuin 224-206.
Finaalista odoteltiin alkukilpailussa hyvää kaatovirettä esitelleen ja jo kertaalleen mestaruuden voittaneen Kari Komulaisen näytöstä, mutta niin vaan kepit jäivät pystyyn ratkaisupaikoissa ja voittajaksi leivottiin ensikertalainen Peltonen lukemin 185-175.

Komulainen johti alkukisaa heti alusta alkaen. Kaatojono (9) heti alkuun ja karkumatkalle. Kuossari ajoi välimatkaa umpeen, mutta niin vaan dieselkin hyytyy ja lopussa oli vielä 3 pinnaa Komulaisen eduksi.
Jukka Peltonen hiippaili mukaan kärkikolmikkoon vasta 5. sarjassa. Sitä ennen kolmospaikassa oli kiinni Juha Purola ja Asko Aravirta.

Naisten kisassa Vainikka vei lähes koko ajan. Kukkonen oli piikissä 4. sarjan jälkeen, mutta sen jälkeen Helena hieman säästeli kaatoja ja paikkoja ja Tytti sekä Leena painelivat ohi. Inkeri Määttä oli kisassa hyvin mukana aina 4. sarjaan saakka, mutta 5. sarjassa tehdyt 6 tyhjää rokottivat pistepussia liikaa.

tulokset alkuosasta

HVK HuhtiHumaus, finaali

Olli Sieversille voitto


tulokset 6 parasta
1 Sievers Olli GB 2496
2 Vaarala Miikka GB 2434
3 Toivonen Toni Patteri 2406
4 Saikkala Leevi GB 2328
5 Salmela Diana GB 2290
6 Jokiniemi Leena Ailec 2224
kaikki tulokset

Triomestaruus HIFK:lle

Tiukassa oli

Tornados lähti päätöspeleihin 3 pinnan etumatkalla. HIFK oli hyvin perässä eikä Boltsin kakkospoppoo sekään kaukana ollut.
Tornados räpiköi Strikersia vastaan tai pikemmin Strikers pääsi ihon alle ja vei tornaattoreita kuin sitä pässiä narussa. HIFK aloitti tahmeasti, mutta paransi kuin sika juoksuaan ja tuli tasoihin Tornadoksen kanssa. Boltsin kakkonen nuukahti totaalisesti Tribuksen käsittelyssä. Ja samalla vihreäpaitaiset ilmoittautuvat mitalitaistoon. Patteri oli vielä sekin mukana eikä GB:llä ollut pitkää matkaa pronssille.

Viimeisessä ottelussa HIFK aloitti parituloksella ja meni piikkiin Tornadoksen saadessa kyytiä GB:ltä. Patteri hukkasi mitalihaaveitaan toisessa sarjassa ja Boltsi II heräsi hetkeksi Ruususen uniltaan, mutta sammui sitten kuin tallilyhty.
Lopussa GB piti Tornadoksen kurissa ja punapaitojen pistepussiin tuli vain hopeaan tarvittavia murusia. HIFK sai ne mestaruuteen tarvittavat pinnat raavittua HVV:ltä. Tribus päätti loistavan nousunsa pronssiin.

TRIO lopputilanteet (13.5.2024)

Veteraanien ottelut

Liitto-ottelu Helsinki-Hämeenlinna
Talin keilahallissa perjantaina 26.4.2024 n. klo 12.00

tulokset

Kaupunki-ottelu Tukholma-Turku-Helsinki
Tukholmassa 7.5.2024 noin klo 11.30

tulokset löytyvät ja siellä hieman alempana kohdassa liitto-ottelut