Soveltavaa keilailua

Suomen Keilailuliiton nuoriso- ja koulutusvaliokunta ovat yhdessä Suomen MS-liiton ja Sovelin kanssa tehneet lyhyet ohjeet soveltavan keilailun harrastamiseen. Kun puhutaan soveltavasta liikunnasta, on kyse sellaisten henkilöiden liikunnasta, joilla on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan. Liikunta vaatii tällöin soveltamista ja erityisosaamista.

Soveltava keilailun ohjeet ja apuvälineet löytyvät osoitteesta www.keilailu.fi/soveltavakeilailu.php Mikäli teillä on ollut  käytössänne myös muun laisia apuvälineitä, niin niistä toivoisimme kuvien ja selityksen kera tietoa osoitteeseen sami.jarvila@keilailu.fi

Keilailun apuvälineitä myyvät ainakin seuraavat keilailutarvikkeiden maahantuojat:
Sport Bowling Finland – Kahvapallot
Tarmin  – Vierityskourut, Kahvapallot, Bumperit ym keilahallitarvikkeet
Bowling Oy – Vierityskourut, Kahvapallot, Bumperit ym keilahallitarvikkeet
System 300 – Vierityskourut, Kahvapallot, Bumperit ym keilahallitarvikkeet

Suomen MS-Liitto on aloittamassa valtakunnallista soveltavan keilailun kilpailua jäsenilleen. Kilpailu keilataan normaalin keilailuvuoron yhteydessä ja liitto vastaa tulospalvelusta itsenäisesti. Kilpailu toteutetaan kahden sarjan henkilökohtaisena kilpailuna vapaasti valittavassa keilahallissa. Lisätietoa https://www.ms-liitto.fi/keilailu

100 vuotta täyteen, erikoiskisa 28.9.

Helsingin Old Boys täytti virallisesti 100 vuotta heinäkuun 13. päivä.

Emme juhlineet ilotulitusraketein vaan Talissa yhden lähdön ajan sekä samana iltana ystävien ja oman seuran kesken.

Talissa pidettävään 100-vuotislähtöön toivoimme ainakin lähialueilta osallistujia, jotta hallissa olisi ollut mahdollisimman paljon väriä ja ehkä keilailun historiaa aina 20-luvulla perustetuista seuroista viimeisen kymmenen vuoden aikana perustettuihin. Niin nuoria kuin varttuneempia, seurojen puheenjohtajia ja joukkueiden ykköspelaajia. 22 pelaajaa tuli paikalle ja voittajaksi saatiin erinomaisen tasoituslaskennan ansiosta oman seuran mies Erkki Vattukumpu.

Kisa huipentui viimeiseen sarjaan. Ja sattumalta sekä Vattukumpu että 1. sarjan jälkeen kisan hännillä ollut ja takaa tiukasti voittoa jahdannut Pasi Uotila olivat samassa pöydässä. Pasi teki kaatoja toisensa jälkeen. Seitsemännessä jäi kymppi pystyyn eikä 300-sarjaa nähty. Kymppiruudussa jäi kaksi ensin keppiä pystyyn ja näin Vattukummulle jäi mahdollisuus voittoon.

Erkki oli koko kaksivuotisen keilailu-uransa kokemuksella missannut kasiruudussa kymppikeilan ja seuraavassa reikä jäi paikkaamatta. Näin peli oli katsomon mielestä jo pelattu. Mutta jännityksen kannalta onneksi Pasi ei tehnyt kaatojonoa loppuun ja kymppiruudussa Erkki sai voiton varmistaneet kaksi kaatoa ja viimeisellä lähti vielä kuusi keilaa pois.

Kisan jälkeen voittaja ei tiennyt ihan tarkalleen tilannetta, sillä kysyi: ”Monesko olin?”

Palkinnot jaettiin illalla 100-v juhlissa ravintola Mestaritallissa ja saamme odottaa aika kauan että Erkki on samalla palkintopallilla maailmanmestarin kanssa. Ehkä seuraavat 100 vuotta?

tulokset

 

Sarjakierros Tali 8.9.

Mestaruussarjat ja I divari pelattiin lyhyellä öljyllä, joka oli haastava.
Sarjatilanteista voi aistia kauden nousijoita ja putoajia sekä mistä sarjasta on tulossa tasainen.
Sarja on vielä alkuvaiheessaan ja odotellaan marraskuun pimeitä iltoja tarkempaa spekulointia varten.

parhaat naiset 5 sarjaa
1. Tytti Vainikka Patteri N 869
2. Tiina Tukia City B 868
3. Anja Hilpinen TKS 853

Parhaat naiset 4 sarjaa
1. Roosa Lundén GB 860
2. Leena Jokiniemi Mercur  769
3. Heidi Poikonen GB 759

parhaat miehet, mestaruus
1. Markku Petäjämaa Patteri 1568
2. Tatu Lehtonen Tornados 1550
3. Pasi Laito Munsons BC 1467

parhaat miehet, I divisioona
1. Kari Komulainen HVV 1468
2. Raimo Mustajärvi Jyrä 1463
3. Ari Åberg Ailec 1456

tilanne