ESLU tiedottaa: Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU tiedottaa verkkolehdessään:
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on koordinoimassa urheiluyläkoulujen verkostoa. Tätä valtakunnallista urheiluakatemia-yläkoulu-yhteistyötä ohjaa Suomen Olympiakomitean koordinoima urheiluakatemia-ohjeisto.

Verkoston tavoitteena on tukea yläasteikäistä urheilijaa yhdistämään opiskelu ja urheilu paremmin. Lisäksi urheilevalle nuorelle tarjotaan urheilua tukevaa liikuntaa ja valmennusta koulupäivän yhteyteen. Verkosto tuo asiantuntijuuttaan esiin myös tarjoamalla urheilun tukipalveluja urheilijalle ja hänen lähipiirilleen.

Verkoston koulut ovat sitoutuneet kehittämään toimintaansa kannustaakseen ja tukeakseen urheilijan polkua monipuolisesti. Tuen saaminen edellyttää myös urheilijalta sitoutumista opintoihin, valmennukseen sekä urheilijana kasvamiseen liittyviin sopimuksiin ja sääntöihin. Tällä hetkellä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa on mukana 12 perusasteen koulua, 11 toisen asteen ja kuusi korkea-asteen oppilaitosta.

Urhean projektipäällikkö Mika Saari kannustaa seuroja välittämään tietoa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnasta urheileville nuorille.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae mukaan!