Jokiniemi ja Aravirta seniorimestarit

Seniorimestaruudet ratkottu tältä kaudelta

Mercurin Leena Jokiniemi otti 7. seniorimestaruutensa Urheilutalolla. Hyvätasoisessa ja tasaisessa finaalissa kukistui HK-Kehrän Kirsti Piipari 223-202. Leena sai muutaman kaadon jonon ja Kirstiltä tuo jäi uupumaan. Siinä tuli ratkaiseva ero.
Piipari kukisti 1. pudotuspelissä Mercurin Pirkko Haldenin 153-144.

Finaali alkuosassa Leena meni muilta karkuun heti alussa. Piipari ja Halden karkasivat tasaisesti pelanneelta Strikersin Mona Fäldtiltä parilla paremmalla sarjalla.

Miesten kisassa Jyrän Marco Karvinen oli alussa piikkipaikalla, mutta johto kaventui ja muut menivät ohi. Seurakaveri Marko Meriluoto piti paikkansa kärkijoukossa alusta alkaen. Lopussa tuli jopa ykköspaikka, kun 4 sarjan kärjessä ollut Veljien Viljo Tiitinen hukkasi loppuottelupaikan. Tornadoksen Asko Aravirta ja GB:n Jouko Kuossari pelasivat vahvasti kaksi viimeistä sarjaa ja kiilasivat mitalimatseihin.

Aravirta ja Kuossri olivat pelanneet 5. sarjan tuloksilla 259-245 ratkoessaan pääsyä pudotuspeleihin ja sama tahti jatkui mitalimatsissa. Hyviä jonoja kummaltakin ja lopussa Asko sulki oven ja meni eteenpäin 246-225.
Grande Finalessa molempien peli oli tahmaista eikä kaatoja oikein tullut. Aravirta oli kuitenkin sen verran terävämpi että otti ensimmäisen seniorimestaruutensa tuloksin 202-181.

tulokset