Helsinki Ranking finaali

Kauden 2013-2014 HR-finaali

PRO
Munsons BC:n Asko Aravirta vei kisaa alusta alkaen ja otti rankingin voiton selvällä erolla ennen Marko Karvista. Askon voitto oli ratkesi lopullisesti vasta viimeisessä sarjassa, jossa hän ja Karvinen kohtasivat. Vaikka eroa oli ennen sarjan alkua jo reippaasti, niin kauden mestari ei jättänyt mitään arvailujen varaan vaan voitti myös tuon kohtaamisen selkeästi 234-191. Karvista ajoi takaa Pasi Uotila, mutta matka jäi ns. kesken. Pasin 300-sarja nosti hänet mitaleille mutta 226 pinnaa viimeisessä ei riittänyt. Marcon piti tehdä 181 ja sen hän siis teki.
Mitalistien takana oli tiukka kisa sijoituksista ja kymmenistä euroista. Sijat 4.-7. jaettiin pienillä eroilla. Kaikki mahtuivat 21 pisteen sisään.

CHAMPION
Tuubi-71:sen Ulf Jäderholm oli sarjan valtias heti alusta asti. Hän kasvatti eroa Kristian Törnqvistiin ja Jorma Tarkiaiseen sopivasti koko ajan. Törnqvist ja Tarkiainen kisasivat muista mitalisijoituksista Christer Ehnlundin kanssa kisan loppupuolella. Ensin Törnqvist repäisi itseään irti muista ja kavensi Jäderholmin etumatkaa, jota oli riittävästi. Jäderholmilla olisi ollut varaa hukata bonuspiteitäkin (heikommat 5. ja 6. sarja). Lopulta Tarkiainen oli pronssilla vain vaivaiset 6 pinnaa Ehnlundia edellä.

CLASSIC
Myös Classic sarjassa voittaja oli suvereeni. EKK:n Tuomo Laurikainen starttasi hieman hitaammin mutta napsi bonuspinnoja koko ajan. Kolmannen sarjan jälkeen eroa alkoi olla jo liikaa muiden kirittäväksi? Samalla kaavalla meni myös himmeämmät mitalit jakoon. Ari Rajala ja Elise Piksilä ratkaisivat hopean ja pronssin vasta viimeisessä sarjassa 220-170 ja eroa oli lopulta vaivaiset 6 pinnaa Rajalan hyväksi.

tulokset

Palkinnot: 200-160-120-100-80-60-40-30 euroa