Talin kierros 26.1.

Tali_mestiskierros

Naisten sarjat

Naisillahan sarjat menivät uusiksi joulutauon aikana.
Kuusi parasta pelaavat mestaruudesta ja siellä alkaa GB repiä sellaista kaulaa muihin että paikka loppuottelussa on sinettiä vailla. Blooper yrittää tavoitella HKV:tä ja hieman normaalia vaisummin pelaavaa Mercuria. Viiden pinnan kurominen kiinni parissa jäljellä olevalla kierroksella on liikaa, jos pistepotti ei kasva kuin pari pinnaa enemmän kuin edellä olevilla.
Strikers ja Boltsi kisaavat mahdollisesta putoamispaikasta.

Ykkösdivari lähti kevääseen puhtaalta pyödältä. Pinnat nollattiin ja parin kierroksen tuloksena pitäisi löytää ylempään kastiin ensi kaudeksi siirtyvä. 1. kierroksen jälkeen nousijaa ei kukaan halua veikata?
Divarissa on myös pisteet parituloksesta käytössä, joten se saattaa ratkaista nousijan parin kuukauden päästä.

Miesten sarjat

Boltsi-72 yllätti ja oli kierroksen joukkue. 13 pinnan saalistuksella jengin nousi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle jättäen GB:n miettimään parin seuraavan kierroksen askelmerkkejä, jotta putoaminen ykköseen ei olisi edessä. Toinen joukkue, joka pelasi ennakkotietoihin nähden hyvin oli Tornados. Vielä lauantai-iltana lisättiin pelaaja vahvuuteen eli rekisteriin, jotta joukkue saatiin kokoon. Nyt on paikka pudotuspeleissä taas omissa käsissä. Ailec ja Patteri I alkavat jo miettiä pudotuspelijoukkueitaan. Se kumpi pelaa 1. ottelussa Play-Offissa on vielä hieman avoin.

Jyrän II-joukkueen etumatka muihin kaventui hieman, mutta nousupaikka mestaruussarjaan alkaa olla hanskassa. 15 pinnan etumatkaa ei voi enää menettää parilla viimeisellä kierroksella. HKV ja 90-vuotta juuri täyttänyt HIFK ajavat rajusti takaa, mutta eroa on jo liikaa nousua ajatellen.

Jyrän ykkönen on ”vain” 11 piinnan karkumatkalla ja Ailecilla alkaa olla mahdoton paikka tuon eron kiinni kuromiseen. Ailec oli kierroksen paras B-lohkossa, mutta Jyrä peesasi heti kakkosena ja ero kaventui vain kolmella pinnalla tällä kierroksella.  RK pelasi hyvän kierroksen ja tavoitti Jyrän kolmosta mukavasti. A-lohkossa Tela lisäsi pinnoja pussinsa hyvin, mutta syksyn ohut pinnapussi ei riitä sarjapaikan uusimiseen.

tilanne

parhaat
miehet mestaruussarja
1. Markus Hautakoski Boltsi-72 1729
2. Jari Honkanen Patteri 1578
3. Jussi Petäjä Patteri 1572

naiset mestaruussarja
1. Hanna Stenroos GB 1037
2. Hanna Hilokoski GB 1026
3. Heidi Lind Blooper 998

miehet I div
1. Jussi Malkki HKV 1586
2. Jukka Sund HIFK 1579
3. Kari Toivonen TaKe 1572

naiset I div
1. Sointu Lindroos Patteri N 749
2. Taru Jäske City B 706
3. Helena Kukkonen Sepottaret 704