HBL Mestaruussarjat ja I div sekä M II div

Naisten mestaruussarja

Naisten sarjassa jaetaan joukkueet kahtia.
Naiset jatkavat niin että 6 parasta pelaa kevätkauden Mestiksessä. Tehdyt raskaat pisteet ovat voimassa eli jatketaan nykyistä pisteistä. I divisioona aloittaa kevätkauden nollilta. Sarjaohjelmat tulevat jakeluun ennen joulua.
Ajatus on, että Mestiksestä putoaa heikoin ja divarista nousee paras. Mutta kuten tämän kauden alussa, niin vasta ilmoittautuneiden joukkueiden määrä ratkaisee lopullisesti ensi kauden sarjaohjelman ja lohkojaot.
GB ja Mercur lähtevät kevään kierroksille kärjestä ja HKV ykkönen taistelee hyvistä asemista kolmannesta pudotuspelipaikasta. Blooper ja Strikers olivat jo ennen pelikierrosta lähes varmoja Mestisjoukkueita ja pitivät pintansa. Boltsi-72 otti ratkaisevia pisteitä tällä kierroksella taistelussa paikasta auringossa. Patteri N ja Boltsi, jotka olivat pudotusviivan molemmin puolin, ratkaisivat kuudennen mestispaikan viimeisillä kierroksilla. Boltsi voitti kaksi viimeistä otteluaan ja Patteri N joutui tyytymään tasapeliin viimeisessä ottelussa ja divaripaikkaan. Keilapinnat olisivat tasatilanteessa olleet Boltsin eduksi.

Miesten mestaruus

Ailec ei päässyt karkuun perässähiihtäjiltä. Ero seuraavaan kaventui parilla pinnalla. Tornadoksella oli joukkueen kokoamisessa kuulemma pieniä haasteita viikolla, mutta loistavan bändihän he lopulta saivat paikalle ja tulosta syntyi. Magnus Lönnroth teki 300 sarjan ja kilpailujohtaja Ove Löfgren raportoi myös saman seuran Olli Hossin 7-10 paikosta
Sarjan keskikasti tiivistyy Patteri ykkösen ja Munsoneiden perään. Peräpäässä Kehrä sai jo Boltsin kiinni, mutta ero viivan päälle venähti parilla pisteellä GB:n hyvän kierroksen takia.
Tässä vaiheessa kautta kaikki on edelleen auki.

Miesten ykkönen

Jyrän I- ja II-jengit ovat edelleen nimensä mukaisia. Kakkonen tosin joutui kaventamaan etumatkaansa muihin pinnalla, mutta 18 pisteen etumatkassa on muilla paljon kirittävää. Jyrän takana HK nousi taas Kehrän ohi ja samalla HKV harppasi monta pykälää ylöspäin. HIFK jatkaa kakkosena Peräpäässä Telan asema ei sanottavasti parantunut vaikka pinnoja ropisi pistepussiin. Samalla myös TaKe ja City B keräsivät pinnoja. HKV oli ylivoimainen kierroksella muiden tasatessa pinnoja joululahjoina toisilleen.

Jyrän ykkönen oli taas B-lohkon paras. Eroa Ailecin kakkoseen tuli ”vain” 4 pinnaa lisää. Kun Kiffen, HVV ja Veljet olivat pistepäällä, niin loppupäässä olevien ero edes keskisakkiin alkaa olla reipas. RK:n asema jopa tuskaisa sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Toisen putoajan paikka on oikeastaan vielä avoin molemmissa divarilohkoissa, tosin B-lohkossa Jyrä III on vahva ehdokas alaspäin vievään hissiin.

Miesten kakkonen

Joulutauolle lähdetään A-lohkossa tasaisessa tilanteessa. 4 joukkuetta on 4 pinnan sisällä ja heistä kaksi nousee kerrosta ylemmäksi. B-lohkossa Rkm ja Radio olivat karkaamassa muilta, mutta viides kierros tasasi tilannetta. Taustalla vaanii MaKe kierroksen vähemmän pelanneena.

parhaat pelaajat
miehet mestaruussarja
1. Joonas Jähi GB 1556
2. Magnus Lönnroth Tornados 1535
3. Asko Aravirta Munsons BC 1509

miehet I divisioona
1. Joni Nieminen Ailec 1469
2. Viljo Vartiainen HVV 1448
3. Marco Karvinen Jyrä 1440

naiset, 6 srj
1. Reija Lundén GB 1212
2. Kristina Kryl GB 1197
3. Leena Jokiniemi Mercur 1113

naiset, 5 srj.
1. Heidi Lind Blooper 975
2. Helena Styrman Boltsi-72 945
3.Tytti Vainikka Patteri N 919

miehet II div, 3 srj
1. Sami Himanen JP 656
2. Jarno Haimila Boltsi-72 635
3. Nikke Nurmi City B 629

tilanne
miehet II div tilanne