BCD-mestaruus Tapiola finaali

Finaali maanantaina 11.11.2013 klo 18.30 Tapiolassa

Miesten B-luokka
Patterin Petri Hyvönen ja Ballmasterin Juha Lilja ratkaisivat käytännössä mestaruuden keskinäisessä ottelussaan jo toisessa sarjassa. Hyvönen oli tuossa sarjassa parempi 223-206 ja näin alkukilpailun ykkösen oli lopulta tyytyminen hopeaan. Pronssille yltänyt joukkue- ja parimestari HK:n Pekka Reinamo jäi kärkikaksikosta selvästi.

Naisten B-luokka
Munsoneiden Lilli Palermaa ja GB:n Hanna Hilokoski kävivät tiukan taiston voitosta. Kisa huipentui heidän keskinäiseen otteluunsa, jonka Hanna vei 171-143, mutta se ei aivan riittänyt. Eroa jäi bonuspinnojenkin jälkeen vaivaiset 4 pinnaa Lillin hyväksi.

Miesten CD-luokka
Jyrän Ari Rajalan toive toteutui ja hän pääsi pokkaamaan kultamitalin 7 sarjan päätteeksi. Aivan kuin kopiona B-luokan kisasta ”kulminaatiopiste” oli toisessa sarjassa, kun Rajala aiheutti kakkoseksi tulleen TaKen Teemu Palosen ainoan bonuspisteiden menetyksen 241-190. Loput 5 sarjaa kaksikko pelasi tasapinnoin, kun bonukset otetaan huomioon.
Alkukilpailun voittaneen OB:n Juhani Ojalan oli finaalissa tyytyminen viidenteen sijaan.

Naisten CD-luokka
City B:n Kirsi Turkki tuli viimeisessä sarjassa ohi Boltsin Helena Styrmanista. He lähtivät viidenteen sarjaan Helenan johtaessa 24 pinnalla. Kirsi oli pelannut hyvän neljännen sarjan ja jatkoi samaa rataa viimeisessä. Lopulta eroa oli 31 pinnaa Turkin hyväksi, joten spekulaatiolle ei jäänyt sanansijaa.
Alkukilpailun ykkönen Boltsin Birgitta Ovaskainen oli lopulta pronssilla.