OB Turnauksen finaali

PasiUOB:n 100-vuotiskisailujen yksi pieni osa oli OB Turnaus. Kisan finaali käytiin Talissa 15.10.

Pasi Uotila johti alusta loppuun

Pasi otti piikkipaikan heti alussa ja pysyi kärjessä lähes kokoajan. 4. sarjan jälkeen kärjessä kävi Bayn Simo Leskinen, mutta hänen kisansa loppuosa oli sen verran heikko, että paikka 4 parhaan joukossa jäi haaveeksi.
Pasi pelasi heikon sarjan viidenteen ja ero takaa-ajajiin kaventui jo pariinkymmeneen pinnaan, mutta kuudennessa ero taas repesi ja Uotila pääsi odottelemaan Grande Finalea alkukisan ykköspaikalta.

Harri Määttä aloitti heikosti alkukisan, mutta nousi vahvalla pelillä pudotuspeleihin, jossa kohtasi välillä jo lähellä kärkipaikkaa käyneen Timo Raatikaisen. Harrin paikkopeli alkuun ei riittänyt Timon viiden jonoa vastaan. Loppu kuljettiin kymppiruutua lukuun ottamatta suunnilleen samalla kaavalla, mm. molemmat tekivät tyhjän seitsemänteen ja lopulta eroa syntyi 70 pinnan verran lopputuloksen ollessa 242 (10) – 170 (0).

Jari Ratiaa vastaan Raatikainen aloitti tyhjällä ja ”Jasu” vastasi neljän jonolla. Vaikka Ratia teki reiän viidenteen, niin Raatikaisen mahdollisuudet hupenivat ruutu ruudun jälkeen Jasun muuratessa lopun umpeen. Ratia finaaliin 264 (0) – 224 (10).

Finaalissa Pasi Uotila pelasi parissa ruudussa paremmin ja vei niillä voiton. Kolmannessa Pasi teki kaadon ja Jasu paikon. Ja kohta viidennessä ruudussa Pasi teki paikon ja Jasu tyhjän. Kun loppu mentiin vuorotellen kaataen ja paikaten, niin OB Turnauksen voittajaksi nousi Pasi Uotila luvuin 238 (0)-196 (0).