100 vuotta täyteen, erikoiskisa 28.9.

Helsingin Old Boys täytti virallisesti 100 vuotta heinäkuun 13. päivä.

Emme juhlineet ilotulitusraketein vaan Talissa yhden lähdön ajan sekä samana iltana ystävien ja oman seuran kesken.

Talissa pidettävään 100-vuotislähtöön toivoimme ainakin lähialueilta osallistujia, jotta hallissa olisi ollut mahdollisimman paljon väriä ja ehkä keilailun historiaa aina 20-luvulla perustetuista seuroista viimeisen kymmenen vuoden aikana perustettuihin. Niin nuoria kuin varttuneempia, seurojen puheenjohtajia ja joukkueiden ykköspelaajia. 22 pelaajaa tuli paikalle ja voittajaksi saatiin erinomaisen tasoituslaskennan ansiosta oman seuran mies Erkki Vattukumpu.

Kisa huipentui viimeiseen sarjaan. Ja sattumalta sekä Vattukumpu että 1. sarjan jälkeen kisan hännillä ollut ja takaa tiukasti voittoa jahdannut Pasi Uotila olivat samassa pöydässä. Pasi teki kaatoja toisensa jälkeen. Seitsemännessä jäi kymppi pystyyn eikä 300-sarjaa nähty. Kymppiruudussa jäi kaksi ensin keppiä pystyyn ja näin Vattukummulle jäi mahdollisuus voittoon.

Erkki oli koko kaksivuotisen keilailu-uransa kokemuksella missannut kasiruudussa kymppikeilan ja seuraavassa reikä jäi paikkaamatta. Näin peli oli katsomon mielestä jo pelattu. Mutta jännityksen kannalta onneksi Pasi ei tehnyt kaatojonoa loppuun ja kymppiruudussa Erkki sai voiton varmistaneet kaksi kaatoa ja viimeisellä lähti vielä kuusi keilaa pois.

Kisan jälkeen voittaja ei tiennyt ihan tarkalleen tilannetta, sillä kysyi: ”Monesko olin?”

Palkinnot jaettiin illalla 100-v juhlissa ravintola Mestaritallissa ja saamme odottaa aika kauan että Erkki on samalla palkintopallilla maailmanmestarin kanssa. Ehkä seuraavat 100 vuotta?

tulokset