Runkosarjan päätös

Runkosarjan päätöskierroksella oli vielä muutamia ratkaisevia sijoituksia avoimena. Lauantaina 4.5. klo 14.30 Talissa pelaavat Play-Off joukkueet olivat kaikkien tiedossa, mutta muutama paikka pudotusviivan ylä- ja alapuolella saatiin selville vasta näin kauden lopussa.

Naisten mestaruussarja
Mercur päätti runkosarjan tyylikkäästi ottamalla 8 pinnaa. Ero kakkosena olleeseen GB:hen venyi 12 pisteeseen. GB seuraksi pudotuspeleihin tulee Patteri N, joka pelasi hyvän päätöskierroksen eikä antanut Boltsille mahdollisuuksia mitalikamppailuihin. Hak-Pa pysyi viivan alapuolella ja hakee vauhtia I divarista.

Miesten mestaruussarja
Jyrä ja Boltsi-72 lähtivät kierrokselle tasapisteistä. Molemmat aloittivat voitolla ja tappiolla, kunnes kolmannella kierroksella keskinäinen ottelu oli osaltaan ratkaisemassa Boltsin nousua viivan yläpuolelle ja Jyrän putoamista I divariin.Kun boltsilaiset ottivat jatkossa muutaman niukan alle 10 pinnan voiton, niin sarjapaikan kohtalo oli ratkaistu.
Ailec ja GB pelaavat pudotuspelien 1. vaiheessa ja Patteri saa vastaansa tuon ottelun voittajan. Patteri saa valita pelattavan olosuhteen sarjaykkösenä.

Miesten I divisioona
Kehrä ja Munsons BC olivat jo karanneet muilta ja nousu ylimmälle tasolle oli loppumuodollisuuksia vailla. Kehrä teki vielä 10 pinnaa päätöskierrokseen, mutta munsonilaiset tyytyivät heille vaatimattomaan 4 pisteeseen.
A-lohkon loppupäässä nähtiin kiivas kisa putoamisesta kakkoseen. Tela oli 7. kierroksella joukon viimeinen, mutta nyt irtosi 17 pinnaa ja kierroksen ykköspaikka. Samalla katosi putoamispeikko selästä. TaKe lähti viivan alta, nakutti 10 pinnaa pistepussiinsa ja nousi kuiville, sillä SeMi konttasi päätöskierroksella saaden vain 2 pistettä. SeMin viiden pinnan etumatka kääntyi kolmen pinnan tappioksi ja sarjasta putoamiseen. Osa ratkaisusta nähtiin jo 1. ottelussa kun TaKe voitti SeMin selvästi 788-673. SeMi kepitti Munsonin 2. ottelussa, mutta 3. ottelussa tullut tappio Telalle 694-666 vei joukkuetta kohti kuilua, josta he eivät enää ylös päässeet.
B-lohkossa Rkm oli toivottoman tehtävän edessä. 13 pinnan rako viivan yläpuolella olevaan pysyi 13 pinnassa.

miehet mestaruussarja
1. Niko Rannikko Patteri 1575
2. Marco Karvinen Jyrä 1551
3. Magnus Lönnroth Tornados 1546

naiset mestaruussarja
1. Leena Jokiniemi Mercur 1045
2. Anja Hilpinen TKS 1025
3. Nina Kovanen Mercur 1007

miehet I divari
1. Tommi Kiiveri HKV 1458
2. Altti Mauno Tela 1423
3. Sakari Putkonen Tela 1414

tilanne