Mestaruussarjat ja M I div

Sarjakierros 24.3.2013

Talissa pelattiin kauden toiseksi viimeinen kierros ja tilanne on muutamin osin vielä täysin auki ja toisaalla viimeinen kierros on pelkkää kosmetiikkaa. Sarjakierrosta sävytti tasaisuus. Vain Miesten I div B:ssä oli kierroksen pisteissä selvää hajontaa, muissa joukkueet pelasivat sopivasti ristiin ja tasapisteisiin päättyi useampia joukkueita.

Miesten mestaruussarjassa Patteri I varmisti itselleen varman mitalin käytännössä varmalla runkosarjan voitollaan. GB jäi kuusi pinnaa tällä kierroksella ja menetti otteen ykköspaikkaan. Pudotuspelien 1. otteluun GB:n kanssa menee Ailec taikka Ailecin kanssa GB. Järjestys on vielä avoin. Pudotusviivalla on ahdasta, kun sekä Jyrä että Boltsi-72 ottivat 8 pinnaa ja ovat viivan molemmin puolin. Patterin kakkosella on etumatkaa 6 pinnaa, jonka luulisi riittävän. HIFK:n kevätkiri loppui kesken ja ensi kaudella he pelaavat I divarin otteluita.

Naisten mestiksessä Mercur varmisti paikkansa Grande Finaleen. GB on toinen joukkue pudotuspelivaiheen 1. kierroksella, mutta kolmatta joukkuetta pitää vielä odotella viimeiseltä kierrokselta. Patteri N:n kuuden pinnan etumatka pitäisi olla turvallinen, sillä Boltsin nousu kolmoseksi vaatii apuja muilta joukkueilta. Hak-Pa ei saanut kurottua HKV:n etumatkaa kiinni, vaikka HKV jäi ilman pinnoja tällä kierroksella. Hak-Pan pistepussi karttui vain kahdella eikä viimeinen kierros voi enää joukkuetta I divarilta pelastaa?

Miesten I divisioonan A-lohkossa pelattiin tasaisesti. 5 joukkuetta oli tasapistein kierroksen kärjessä eikä Jyrän II-joukkue jäänyt kuin pinnan heistä. Munsons BC nousee astetta ylemmäksi ensi kaudeksi, mutta alaspäin menijästä tulee tiukka kisa. TaKe kuroi Telan etumatkan kiinni ja on nyt vain pinnan perässä. SeMillä on pieni hajurako viivaan, mutta ei heidänkään sarjapaikkansa ihan varma ole.

B-lohkossa käy samoin kuin A-lohkossa: Jyrä on kakkonen. Kehrä otti pari pinnaa lisää etumatkaa ja 14 pinnaa eroa lähdettäessä päätöskierrokselle pitäisi riittää. Ailecin kakkonen voi vielä nousta Jyrän ohi, mutta riittääkö pelimotivaatiota päätöskierrokselle? Rkm:n tie vie II divariin. Kehrä pysyy myös I divarissa, sillä Kehrä II voittaa oman lohkonsa II divarissa ja nousee pykälää ylemmäksi.

miehet
1. Timi Taalas Tornados 1635
2. Niko Rannikko Patteri 1585
3. Magnus Lönnroth Tornados 1577

naiset
1. Roosa Lundén GB 984
2. Heidi Manninen Mercur 977
3. Eila Pitkänen Boltsi-72 970

miehet, I div
1. Jarkko Pirhonen Munsons BC 1579
2. Hannele Uotila Ailec 1462
3. Pertti Stade City B 1444

tilanne